19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. CES 2013: Samsung a lansat o nouă gamă de televizoare Smart...

FOTO. CES 2013: Samsung a lansat o nouă gamă de televizoare Smart TV şi a câştigat şase premii la Consumer Electronics Show

Samsung Electronics Co., Ltd. a lansat în cadrul CES 2013 (Consumer Electronics Show) o nouă gamă de televizoare Smart TV dotate cu un nou set de funcţionalităţi, se arată într-un comunicat remis romanialibera.ro. 

“Datorită creşterii foarte rapide a numărului de aplicaţii şi de conţinut disponibil, consumatorii se confruntă cu provocarea copleşitoare de a descoperi conţinut de calitate, care să răspundă intereselor lor. Consumatorii sunt în căutarea unor noi moduri uşoare prin care să poată avea acces, în acelaşi loc, la mai multe tipuri de conţinut”, a declarat Kim Hyun-Suk, Vicepreşedinte Executiv al diviziei Visual Display în cadrul Samsung Electronics.

Citeşte şi: FOTO. CES 2013: Care sunt cele mai anticipate gadgeturi şi care sunt trendurile în IT&C în 2013

“De aceea, am simplificat modul în care utilizatorii pot ajunge la acest conţinut, prin dezvoltarea de funcţii intuitive, a unei convergenţe fără limite şi a unei game largi de tipuri de conţinut, alături de un ecran mai mare şi de imagini de înaltă calitate. Cu ajutorul tuturor acestor îmbunătăţiri, consumatorii vor putea beneficia de posibilităţi nemaiîntâlnite până acum la sistemele home entertainment”, a mai spus Kim Hyun-Suk. 

Samsung a câştigat la CES 2013 şase premii Innovation Awards cu noua serie de televizoare inteligente. Samsung UHD S9 a primit premiul CES Best of Innovation award, în timp ce trei televizoare (Smart TV – F9500 OLED TV, F8000 Smart LED şi F7500 Smart LED TV) au fost recunoscute drept cele mai apreciate produse ale anului 2013 în materie de design şi proiectare.

În 2012, Samsung a lansat primul televizor cu comandă vocală şi prin gesturi de pe piaţă. Anul acesta, în schimb, Samsung le oferă consumatorilor un mod mult mai intuitiv şi mai natural de navigare şi de control al televizoarelor Smart TV, se mai arată în comunicat. 

Astfel, Smart TV-urile de la Samsung răspund la mai multe gesturi ale mâinilor şi comenzile vocale sunt recunoscute mai uşor.

Crearea unei reţele prin conectarea sistemului Home Entertainment la dispozitive compatibile este mai uşoară cu ajutorul funcţiei Samsung AllShare. Imediat ce consumatorii au conectat televizorul Smart TV la alte dispozitive în cadrul aceleiaşi reţele wireless, prin intermediul funcţiilor de convergenţă încorporate, pot transfera cu uşurinţă imagini şi fişiere audio între dispozitive.

Samsung S9 TV UHD este dotat cu o serie de caracteristici ce asigură o bună calitate a imaginii, indiferent de sursa video. Tehnologia de up-scaling dezvoltată exclusiv de Samsung poate îmbunătăţi calitatea imaginii de la HD sau Full-HD până la UHD (Ultra High Definition) prin recompunerea elementelor detaliate ale imaginii, pentru a oferi imagini cu adevărat reale, ce au un grad ridicat de precizie.

Modelul S9 are încorporată tehnologia Samsung Precision Black Pro care oferă nuanţe profunde de negru precum şi tonuri pure de alb. Combinând această scară foarte largă de contrast cu funcţia de control a intensităţii luminoase se obţin rezoluţii mult mai precise.

Pe lângă calitatea imaginii, modelul S9 îmbină un sistem de sunet puternic, cu un procesor rapid quad-core pentru a oferi o experienţă premium de vizualizare, împreună cu posibilitatea reală de a rula în paralel conţinut şi aplicaţii. În plus, S9 vine cu 3 coloane de sunet pe 2.2 căi de 120 de waţi aducând o experienţă audio de şase ori mai bună faţă de cea oferită de un televizor obişnuit. Acest sistem aduce o gamă foarte largă de sunete care oferă experienţă de vizualizare cu adevărat remarcabilă, ce completează imaginea UHD.

Televizorul Samsung OLED TV, model F9500, foloseşte sub-pixeli roşii, verzi şi albastri, eliminând nevoia existenţei unei lumini de fundal, astfel încât imaginile sunt redate în nuanţe de negru şi alb pur absolut. Modelul F9500 este primul televizor din lume care oferă funcţia Samsung Multi-View. Cu ajutorul Multi-View, doi utilizatori au acum posibilitatea de a viziona simultan, pe acelaşi ecran, un conţinut Full-HD complet diferit şi de a realiza comenzile audio şi de control necesare. Această caracteristică este activată prin intermediul ochelarilor speciali Samsung 3D, care au încorporate difuzoare personale, ce oferă un sunet stereo clar pentru programul urmărit cu ajutorul lor. Având o rată de contrast superioară, ce oferă detalii şi profunzime de neegalat a imaginii, modelul F9500 oferă o experienţă de vizualizare captivantă, fără existenţa unor interferenţe în claritatea imaginii.

Samsung îşi menţine în continuare poziţia de lider pe piaţa de televizoarelor Smart TV LED prin integrarea unei versiuni îmbunătăţite de hardware şi prin realizarea unui design spectaculos al televizoarelor inteligente, special realizat pentru a oferi cea mai bună experienţă de vizionare posibilă.

Seria F8000 oferă culori mai vii, mai bogate şi o rată de contrast mai bună mulţumită tehnologiei Micro Dimming Ultimate dezvoltate exclusiv de Samsung. F8000 este primul televizor Smart LED din lume cu procesor quad core încorporat.  Modelul F8000 va fi disponibil în acest an în mai multe variante de dimensiune a ecranului: 46 “, 55”, 60 “, 65″ şi 75 ” de inci.

Modelul Samsung F8500,  modelul de televizor cu plasmă, oferă aceleaşi grade de luminozitate şi o profunzime a nuanţelor de negru de opt ori mai mare decât cea redată de televizoarele cu LED obişnuite, datorită îmbunătăţirilor aduse la nivel de luminozitate, datorită algoritmului Deep Black şi a tehnologiei Real Black Pro II dezvoltate în exclusivitate de Samsung pentru îmbunătăţirea tonurilor de negru. Modelul F8500 este, de asemenea, unul dintre primele televizoare cu suport nativ pentru HEVC de conţinut codificat. Construit special pentru televizoarele HD din prezent şi din viitor, acest codec de ultimă generaţie ajută modelul F8500 să ofere cel mai bogat şi mai captivant conţinut disponibil atât acum, cât şi în viitor.

Dintre principalele facilităţi noi dezvoltate pentru televizoare Smart TV din 2013 fac parte:

• Tehnologia S-recommendation: ce face posibilă căutarea rapidă şi uşoară a programelor TV, a aplicaţiilor, a conţinutului oferit de serviciul premium VOD (video on demand) ori a conţinutului existent pe canalele sociale sau arhivat local, pe dispozitivele personale. Acest motor special de căutare oferă, de asemenea, recomandări specifice de conţinut pentru ca utilizatorii să se poată bucura de cea mai personalizată experienţă TV de până acum.

• Platforma Smart Interaction în versiune mai complexă: oferă posibilitatea folosirii limbajului şi a gesturilor obişnuite pentru a căuta conţinut, pentru diferite comenzi sau pentru a controla televizorul.

• Samsung Smart Hub într-o versiune îmbunătăţită şi reproiectată: în noua versiune sunt disponibile cinci secţiuni diferite ce ajută consumatorii să gestioneze şi să navigheze prin diferite tipuri de conţinut care, pentru prima dată, pot fi vizualizate sub forma unor mici icon-uri. În acest fel, consumatorilor le este mult mai uşor să selecteze şi să vizioneze conţinutul dorit.

• Conţinut şi conectivitate cu funcţii de multi-screen: funcţia Smart View dezvoltată de Samsung le permite consumatorilor să transfere conţinutul dorit între dispozitive în timp real şi fără nicio dificultate; funcţia AllShare conectează printr-o reţea wireless televizorul la dispozitivele mobile şi electrocasnice compatibile, creând în acest fel un centru inteligent pentru dispozitivele media, care creşte gradul de automatizare a întregii case. Utilizatorii vor beneficia, de asemenea, de capacitatea de a afişa conţinutul televizorului pe tabletele şi telefoanele Samsung Galaxy compatibile.

• Kitul Smart Evolution: Anunţat în 2012 şi disponibil şi în acest an în prima versiune, kitul Smart Evolution le oferă consumatorilor posibilitatea de a se bucura de cele mai noi funcţii pentru televizoarele Smart TV, seriile ES7000 şi ES8000, fără a fi nevoiţi să cumpere un televizor nou.

 

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă