10.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cel mai inutil job din lume: salvamar la piscina olimpică de...

FOTO. Cel mai inutil job din lume: salvamar la piscina olimpică de la JO Rio 2016

La Jocurile Olimpice de la Rio, 75 de salvamari, între care şi 15 femei, urmăresc cu atenţie activitatea celor mai buni înotători din lume, atât în timpul competiţiilor, cât şi al antrenamentelor, scrie The New York Times, care subliniază că pe mal sunt mereu şi nenumăraţi antrenori şi asistenţi.

Aşadar, ce mai urmăresc salvamarii? Oare ar putea fi posibil ca Michael Phelps, care a câştigat 18 medalii de aur, să aibă nevoie să fie salvat?

„Şansele sunt foarte mici, dar visez la o astfel de posibilitate, spune Anderson Fertes, un salvamar de 39 de ani din Rio.

Dar până atunci, salvamarii de la Rio se bucură de cea mai bună vedere, pentru că sunt printre puţinii oameni care au voie pe malul piscinelor. Dar nu se simt prea utili. Stau de pază cu plutele în mână şi fluierele la gât. Nu a fost nevoie să le folosească, desigur. Nici măcar nu au avut de ce să strige la vreun înotător să nu mai alerge pe malul piscinei.

„Nu cred că este nevoie de noi, dar suntem aici pentru orice situaţie”, spune Fertes.

Şefa echipei de salvamari spune că e nevoie de ei. „Există oricând riscul apariţiei unor crampe, atacuri cardiace sau cerebrale sau loviri de zidul bazinului”, explică Danielle Martelote.  „Sperăm să nu se întâmple nimic şi să nu fie nevoie, dar noi suntem pregătiţi să ajutăm.”

Cele mai citite

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Persoane care vindeau droguri în București și Dâmbovița, reținuți de polițiști

Patru persoane care vindeau pe stradă droguri în Bucureşti şi Dâmboviţa au fost reţinute de poliţişti, la percheziţiile domiciliare fiind găsite diverse cantităţi de...
00:00:32

VIDEO. Inundații fulgerătoare în nordul Peru

Ploile abundente și furtunile au dus la inundații rapide în Piura, în nordul Peru, joi (29 februarie). Potrivit presei locale, furtuna a distrus culturi și...
Ultima oră
Pe aceeași temă