5 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăSpecialFOTO. ARENELE Turneului Campioanelor: Ocolul Pământului în 45 de ani, de la...

FOTO. ARENELE Turneului Campioanelor: Ocolul Pământului în 45 de ani, de la New York la Singapore

Turneul Campioanelor, care ajunge la ediția cu numărul 45 la Singapore, a făcut înconjurul lumii în istoria care durează de aproape o jumătate de secol. În 9 orașe din diferite colțuri ale lumii s-a disputat competiția, însă cel mai mult a poposit la New York.

Turneul a avut o primă ediție la Houston, însă aceasta nu este recunoscută ca fiind cea de debut deoarece nu a avut loc la finalul sezonului. Prima ediție oficială a Turneului Campioanelor s-a ținut în anul 1972, în Florida (SUA), în micuța localitate Boca Raton, care pe atunci număra circa 20.000 locuitori. Prima ediție a avut loc pe terenuri în aer liber, pe zgură. Turneul a rămas și în 1973 la Boca Raton, ca mai apoi să fie mutat pe o arenă adevărată, la Los Angeles.

Citește TOTUL despre Turneul Campioanelor Singapore 2015 

La New York turneul a ajuns în 1977, după care a mai revenit aici în 1979. Începând cu acest an competiția a rămas pe Madison Square Garden pentru 21 de ani. Arena din N.Y. a rămas și cea mai mare din istoria acestui turneu, cu 18.000 locuri, avân în vedere că terenurile de tenis rareori pot primi mai mult de 15.000 spectatori.

În 2001, turneul a părăsit pentru prima dată teritoriul Statelor Unite, iar competiția a devenit una intercontinentală, în adevăratul sens al cuvântului. Începând de atunci nu a mai rămas în niciun oraș mai mult de 4 ediții. Contractul pentru organizarea la Singapore cuprinde turneele din 2014-2018.

Ediția de anul trecut a depășit mai multe recorduri, inclusiv cel pentru specatori, nu mai puțin de 129.000 persoane trecând pracul Singapore Sports Hub în cele 10 zile ale evenimentului.

Anul 2015 va avea parte de o premieră românească, după ce Serena Williams a declarat forfait. Simona Halep va fi prima reprezentantă a României care va porni ca principală favorită la Turneul Campioanelor.

 

Cele mai citite

O nouă victimă a Completului Morții: Mircea Drăghici

Despre cum a fost executat Mircea Drăghici, fostul deputat PSD, televiziunile îmbuibate de bani de la partide (circa zece milioane de Euro, anul trecut)...

Bucureștiul paralizat de un AVC politic

Ieri, în timp ce sindicaliștii de la Societatea de Transport București declanșau greva generală, oprind aproape toate mijloacele de transport, procurorii DNA dădeau buzna...
00:02:05

Marea Britanie pune presiune asupra Rusiei să se retragă

Marea Britanie a făcut presiuni vineri asupra Rusiei să se retragă de la granița Ucrainei, înainte de a face „o greșeală strategică masivă.” Vorbind...
Ultima oră
Pe aceeași temă