19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFostul sef al Politiei Comunitare Targu-Mures, trimis in judecata

Fostul sef al Politiei Comunitare Targu-Mures, trimis in judecata

» Fostul sef al Politiei Comunitare de la Targu-Mures Viorel Filip a fost trimis in judecata de DNA in afacerea "capusa VDG Security". Alaturi de Filip au mai fost trimisi in judecata Mircea Aldea, inspector cu protectia muncii in Primaria Targu-Mures, dar si Dumitru Munteanu, fost sef al Biroului Posturi Fixe din Politia Comunitara.

Procurorii DNA ii acuza pe fostul sef al Politiei Comunitare Targu-Mures Viorel Filip si pe fostul sef al Biroului Posturi Fixe din Politia Comunitara Dumitru Munteanu de coruptie. Viorel Filip, fost sef al Politiei Comunitare Targu-Mures pana la sfarsitul anului trecut, si fostul sau subaltern Dumitru Munteanu sunt acuzati de abuz in serviciu contra interesului public si de complicitate la incheierea de tranzactii financiare cu informatii obtinute in virtutea functiei sale, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, ori bunuri, ori alte foloase necuvenite. Asta, dupa ce procurorii anticoruptie s-au autosesizat ca urmare a materialelor aparute in presa care atrageau atentia asupra faptului ca Politia Comunitara Targu-Mures a renuntat la contractele de paza si transport valori incheiate cu SC Energomur SA, Compania "Aquaserv" si o filiala a Gaz Metan Medias din Targu-Mures in favoarea unei societati de paza infiintata de Dumitru Munteanu.

 

"In consecinta, se poate concluziona faptul ca Serviciul Public Politia Comunitara a renuntat la paza obiectivelor (…) in favoarea unei firme-capusa – SC VDG Security SRL Targu-Mures, firma al carei administrator de drept este invinuitul Munteanu Dumitru, insa in realitate s-a dovedit ca este o firma in care seful Politiei Comunitare Targu-Mures, invinuitul Filip Viorel, are interese", arata rechizitoriul intocmit de procurori. Ei mai adauga ca, "in activitatea sa infractionala, invinuitul Munteanu Dumitru a fost ajutat de catre seful sau, invinuitul Filip Viorel, care s-a dovedit a fi «asociatul din umbra» al SC VDG Security SRL Targu-Mures", concluzie la care anchetatorii au ajuns dupa ce au interceptat mai multe convorbiri telefonice dintre Munteanu si Filip, convorbiri care demonstreaza ca patronul SC VDG Security SRL ii raporta sefului sau de la Politia Comunitara toate problemele firmei si facea angajari aici in functie de ceea ce ii spunea acesta din urma".

 

Procurorii au descoperit pe parcursul anchetei ca Dumitru Munteanu nu s-a limitat doar la a prelua contractele Politiei Comunitare, ci, o perioada, s-a folosit chiar de angajatii institutiei publice pe care i-a repartizat sa asigure transportul de valori in interesul SRL-ului sau. Asta, deoarece SC VDG Security SRL nu a avut la momentul preluarii contractelor numarul de angajati necesar desfasurarii activitatilor de profil.
Fostul sef al Biroului Posturi Fixe din Politia Comunitara Dumitru Munteanu este acuzat totodata de procurorii anticoruptie de savarsirea infractiunii de instigare la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra interesului public dupa ce au descoperit ca 35 de angajati ai SRL-ului sau si-au facut vizitele medicale la un centru medical din oras care avea contract cu Primaria Targu-Mures. Acest lucru a fost posibil cu participarea inspectorului de protectia muncii din Primarie, Mircea Aldea, care a fost la randul sau trimis in judecata sub acuzatia de abuz in serviciu contra interesului public.

Cele mai citite

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...

Ucraina se teme că Rusia spionează cu ajutorul Telegram și interzice aplicația

Ucraina a interzis utilizarea aplicației de mesagerie Telegram pe dispozitivele oficiale utilizate de oficiali de stat, personal militar și angajați importanți, deoarece consideră că...

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...
Ultima oră
Pe aceeași temă