32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialFostul presedinte spune "adio" PD Mures

Fostul presedinte spune „adio” PD Mures

Fostul presedinte al PD Mures, Dinu Socotar, si-a anuntat, ieri, intentia de a parasi partidul pe listele caruia a ajuns consilier judetean. Formatiunea spre care acesta se indreapta este cel mai probabil PNTCD, dar nu este exclusa nici intrarea sa in PIN, el urmand sa-si faca publica decizia in zilele urmatoare. Socotar a afirmat ca este pe punctul de a renunta la a mai fi membru democrat din cauza atitudinii pe care conducerea filialei partidului o are atat fata de statutul formatiunii politice, cat si fata de el.

Socotar denunta nerespectarea statutului

Nemultumit de atitudinea conducerii centrale fata de activitatea sa si pentru ca nici pana acum Comisia de Disciplina din PD nu i-a dat un raspuns la memoriul prin care sesiza incalcarile grave ale statutului la data eliminarii sale din functia de presedinte al PD Mures si dupa aceea, consilierul judetean Dinu Socotar a spus ca se gandeste sa demisioneze din PD.
Fostul lider democrat a adaugat ca va cauta ca in Consiliul Judetean sa ii reprezinte pe acei oameni care l-au ales si care nu mai regasesc acum in filiala PD nimic din ceea ce au votat. El a mai declarat ca nemultumirile sale au la baza faptul ca nu i s-a raspuns la memoriu, dar si maniera in care liderul interimar al organizatiei, Dorin Florea, conduce filiala.
„La prima sedinta, domnul Florea a spus ca nu vrea sa auda de statut pentru ca acesta este pentru nevolnici si a adaugat ca trebuie sa ne intre bine in cap ca el este statutul”, mai sustine Dinu Socotar.
De mentionat ca Socotar avertiza, saptamana trecuta, ca exista premisele fraudarii alegerilor in organizatia judeteana a PD de catre Dorin Florea si oamenii sai prin nerespectarea statutului, dar si prin trucarea scrutinului in organizatiile locale. Fostul lider al democratilor mureseni a mai spus a acesta este si motivul pentru care alegerile din filiala, care ar fi trebuit sa aiba loc in luna martie, au fost amanate.
Totodata, Socotar nu exclude nici varianta ca interimatul in PD Mures sa se prelungeasca la nesfarsit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă