27.7 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Fostul presedinte al Mexicului Vicente Fox, anchetat

Consiliul de coordonare politica al Camerei Deputatilor din Congresul mexican a decis sa creeze o comisie care va ancheta originea veniturilor fostului presedinte Vicente Fox si ale familiei sale, acuzati de deturnare de fonduri, a anuntat – luni – Camera inferioara printr-un comunicat, citat de AFP, monitorizata de Rompres.

 

Deputatii Partidului Actiunea Nationala (PAN, dreapta catolica), partidul lui Vicente Fox si al actualului presedinte, Felipe Calderon, au aprobat crearea acestei comisii.

 

Fox, care a cedat puterea in 30 noiembrie 2006, a fost ales saptamana trecuta vicepresedinte pentru America latina al Internationalei Democrat-Centriste (IDC, cunoscuta pana in 1999 sub denumirea de Internationala Democrat-Crestina).

 

Demersul a fost lansat dupa ce o polemica a izbucnit saptamana trecuta cand Lino Korrodi, care era insarcinat sa adune fonduri pentru campania lui Fox in 2000, a afirmat ca fostul presedinte si sotia sa trebuie sa explice cum au ajuns sa traiasca in lux cand inainte de anul 2000 aveau dificultati financiare.

 

Cu cateva zile mai devreme, revista populara Quien publicase un reportaj consacrat lui Vicente Fox si sotiei sale Marta, realizat in luxoasa ferma a ex-presedintelui.

 

Potrivit declaratiilor asupra patrimoniului, publicata in presa mexicana, averea lui Vicente Fox a trecut intre 2001 si 2006 de la 2 la 6 miliarde de dolari.

Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Ultima oră
Pe aceeași temă