0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialFostul dirijor al Filarmonicii BBC din Marea Britanie si sotia sa s-au...

Fostul dirijor al Filarmonicii BBC din Marea Britanie si sotia sa s-au sinucis in clinica Dignitas

Edward Downes, fostul dirijor al Filarmonicii BBC din Marea Britanie si sotia sa, fosta coregrafa si producatoare TV, s-au sinucis in clinica elvetiana Dignitas, pentru ca nu vroiau sa se lupte cu bolile incurabile de care sufereau, informeaza AFP.
Downes (85 de ani) era aproape surd si orb, iar sotia sa, Joan (74 de ani) suferea de o maladie in stadiu terminal, potrivit unui comunicat BBC, citat de AFP.
Sotii au apelat, astfel, la clinica de sinucideri asistate Dignitas, luand o doza de barbiturice pentru a-si pune capat vietii.
"Dupa 54 de ani de convietuire fericita, ei au decis sa-si puna capat existentei, pentru a nu continua sa se lupte cu gravele probleme de sanatate", se arata in comunicatul BBC.
Edward Downes a lucrat 40 de ani la Filarmonica BBC, unde a fost dirijor sef pese zece ani, colaborand si cu prestigioasa Royal Opera House.
Joan Downes si-a inceput cariera in balet, devenind apoi coregrafa, producatoare TV si asistenta personala a sotului ei.
Peste o suta de britanici au apelat la clinica Dignitas, de la deschiderea acesteia, pentru ca sinuciderile sunt ilegale in Marea Britanie.

Cele mai citite

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...

Ciolacu afirmă că România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă