24.2 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialFostul decan al Facultăţii de Stomatologie ”Carol Davila”, Alexandu Bucur, declarat incompatibil...

Fostul decan al Facultăţii de Stomatologie ”Carol Davila”, Alexandu Bucur, declarat incompatibil de ANI

Alexandu Bucur, managerul spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi fost Decan al Facultăţii de Medicină Dentară „Carol Davilla”- Bucureşti, este declarat incompatibil de Agenţia naţională de Integritate, deoarece a îndeplinit cele două funcţii simultan, în perioada 09 aprilie 2012 – 16 iulie 2012.

Astfel, ”Alexandu Bucura încălcat dispoziţiile art. 215, alin. (5) din Legea nr. 1/2011, potrivit cărora „Funcţiile de conducere sau de demnitate publică se pot cumula cu funcţiile didactice şi / sau de cercetare” şi dispoziţiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu […] exercitarea oricăror alte funcţii salarizate, nesalarizate sau / şi indemnizate cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară a activităţilor didactice, de cercetare ştinţifică şi de creaţie literar-artistică”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Alexandru Bucur a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”, se arată într-un comunicat al ANI.

Potrivit legislaţiei în vigoare, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă