19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFostul consilier de campanie al lui Trump, arestat pentru deturnare de fonduri

Fostul consilier de campanie al lui Trump, arestat pentru deturnare de fonduri

Steve Bannon, unul dintre arhitecţii campaniei prezidenţiale a magnatului newyorkez în 2016, este acuzat că, împreună cu alţi trei reprezentanţi ai site-ului ‘We Build The Wall’ (Construim Zidul), a deturnat bani de la sute de mii de donatori. 

Conform procuroarei Audrey Strauss, fondurile fuseseră strânse prin intermediul unui site de finanţare participativă.

Prin schema de strângere de fonduri s-ar fi adunat peste 25 de milioane de dolari, iar Bannon ar fi folosit sute de mii de dolari în scop personal. Deturnările au început în decembrie 2018, conform anchetatorilor.

În timp ce le dădeau asigurări donatorilor că toţi banii adunaţi prin acest site vor fi folosiţi la ridicarea zidului – simbol al politicii dure faţă de migraţie a lui Donald Trump -, Bannon şi ceilalţi trei responsabili au deturnat o parte din fonduri printr-o organizaţie fără scop lucrativ şi o firmă-paravan, folosind în special facturi false, au adăugat anchetatorii.

Bannon, fost responsabil al site-ului conservator Breitbart News, va trebui să răspundă la două capete de acuzare – fraudă şi spălare de bani -, fiecare fiind pasibilă de o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare.

Toţi cei patru inculpaţi au fost arestaţi joi. Celelalte trei persoane implicate în acest caz sunt Brian Kolfage, fondator al site-ului ‘We Build The Wall’, Andrew Badolato şi Timothy Shea.

Anunţul privind inculparea lui Bannon vine în contextul în care Trump este în urma contracandidatului democrat Joe Biden în sondajele de opinie de dinaintea scrutinului prezidenţial de la 3 noiembrie.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă