11.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Mafia retrocedărilor: Alina Bica rămâne după gratii, Crinuța Dumitrean merge acasă

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, joi, că fosta șefă a DIICOT, Alina Bica rămâne tot în arest preventiv,întrucât că ea reprezintă un pericol social. 

În schimb, fosta șefă a Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților, Crinuța Dumitrean, ar putea fi eliberată din arest şi plasată în arest la domiciliu.

Decizia ÎCCJ nu este definitivă și poate fi contestată în 48 de ore. 

Alina Bica este deja arestată preventiv în dosarul despăgubirilor de la ANRP în care a fost trimisă în judecată alături de alte persoane pentru alte fapte penale.

Noul dosar este mai complex deoarece vizează fapte penale ale Alinei Bica săvârșite în mai multe dosare și anume :  inculpată pentru două fapte de luare de mită  ( o mită luată în dosarul despăgubirilor  de la ANRP de la intermediarul Alin Cocoș și de la tatăl acestuia, Dorin Cocoș; alta de la Ovidiu Tender, pe care l-ar fi ajutat să scape de o pedeapsă cu condamnare); două fapte de abuz în serviciu (un abuz săvârșit pentru Adriean Videanu prin ridicarea sechestrului în dosarul "Romgaz"; un alt abuz săvârșit în dosarul despăgubirilor); o faptă de favorizarea infractorului ( ar fi vorba de favorizarea lui Ovidiu Tender, inculpat și judecat incă în dosarul "Jaful de la Rafo-Carom").

Ultima oră
Pe aceeași temă