11.2 C
București
duminică, 26 martie 2023
AcasăSpecialStelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, patru ani de închisoare cu executare

Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, patru ani de închisoare cu executare

UPDATE 17:02  Stelian Fuia a declarat că va contesta decizia Curţii de Apel Bucureşti. „Aşteptăm să vedem motivarea. Vom ataca decizia Curţii de Apel. Nu comentez mai mult deocamdată asupra deciziilor instanţei. Mă consider nevinovat„, informează Mediafax.  

***

Stelian Fuia, fost ministru PDL al Agriculturii, a fost condamnat, miercuri, de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureştla la patru ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în cazul vânzării unor imobile ale Staţiunii de Cercetare a Plantelor Medicinale Fundulea. Prejudiciul în acest caz a fost calculat la peste 1,6 milioane de lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În februarie 2012, România liberă scria că politicianul din Călăraşi a fost numit în primăvara lui 2005 director al singurei „Staţiuni de Cercetări pentru Plante Medicinale şi Aromatice” din România, amplasată la Fundulea, deşi era o situaţie de conflict de interese, pentru că între staţiunea de cercetări şi firma Procera Agrochemicals, aparţinând familiei Fuia, erau încheiate mai multe contracte de asociere în participaţiune. Fuia, cu complicitatea conducerii Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, s-a aflat în postura bizară de a gestiona contractele staţiunii de cercetare conduse de el, cu propria sa firmă.

CITEȘTE ȘI  Viitorul ministru al Agriculturii, un baron milionar care a făcut afaceri dubioase cu statul

Familia Fuia a încheiat cu Staţiunea de cercetări contracte de prestări servicii în valoare de 60.000 de lei şi a închiriat laboratoare de cercetare cu 1 euro/ m² precum şi platforme cu ateliere cu ruşinoasa sumă de 10 cenţi/ m.² Absurdul acestei relaţii de conflict de interese a atins apogeul la doar câteva luni de la instalarea lui Fuia la cârma SCDPMA Fundulea, firma Procera, administrată de sora lui Stelian Fuia, trece la executarea silită a staţiunii motivând nerespectarea contractului de asociere în participaţiune, de către staţiuneq al cărei director era fratele ei.

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă