3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialFost director al Poliției Locale Ploiești, reținut pentru ȘANTAJ

Fost director al Poliției Locale Ploiești, reținut pentru ȘANTAJ

Fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti Cristinel Toader, care a fost audiat, marţi, timp de aproximativ cinci ore de procurorii DNA Ploieşti, a fost reţinut sub acuzaţiile de şantaj şi activităţi economice incompatibile cu funcţia, relatează Mediafax

Procurorii DNA Ploieşti l-au reţinut, marţi după-amiază, pe fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti Cristinel Toader, care anterior a fost şef al Gărzii de Mediu Prahova şi şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Prahova.

Toader a fost scos, încătușat, din sediul DNA la finalul a aproximativ cinci ore de audieri.

Fostul şef al Poliţiei Locale Ploieşti nu a făcut nicio declaraţie cu privire la acuzaţiile care i se aduc.

Surse judiciare au afirmat că Toader esre cercetat pentru mai multe fapte de şantaj, dar şi pentru activităţi economice incompatibile cu funcţia.

Astfel, fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti este acuzat că a făcut presiuni asupra unora dintre subalternii săi pentru ca aceştia să îi dea subiectele unor examene de angajare în funcţii, cerând bani celor examinaţi pentru a le furniza acestora subiectele înainte de examen.

Sumele pretinse variau, ajungând şi la 1.000 de euro de persoană, spun sursele citate.

Totodată, conform aceloraşi surse, Cristinel Toader este acuzat că, prin intermediul a trei firme pe care le controla, a desfăşurat activităţi economice incompatibile cu funcţia publică deţinută.

Toate faptele reţinute în sarcina lui Toader ar fi fost comise, potrivit surselor citate, în cursul anului 2014.

Fostul director al Poliţiei Locale Ploieşti Cristinel Toader s-a prezentat, marţi, la DNA Ploieşti, unde fusese citat în calitate de suspect. La intrarea în sediul instituţiei, el spunea că nu ştie pentru ce a fost citat de către procurorii anticorupţie.

Cristinel Toader a deţinut, în ultimii ani, mai multe funcţii importante în administraţia publică în judeţul Prahova. Astfel în perioada guvernării PDL, Toader, la acea vreme membru al acestei formaţiuni politice, a fost şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Prahova, ulterior devenind şef al Gărzii de Mediu Prahova.

După alegerile locale din anul 2012, Cristinel Toader a devenit director general al Poliţiei Locale Ploieşti, fiind susţinut de data aceasta de către PSD.

În 15 ianuarie 2015, Toader a devenit director adjunct al acestei instituţii după ce presa a semnalat că nu are studiile necesare care să-i permită să deţină funcţia de director general.

În 21 mai 2015, Toader s-a autosuspendat din funcţia deţinută în Poliţia Locală Ploieşti pentru o perioadă de un an şi jumătate, perioadă care expiră în luna noiembrie a anului viitor.

Cele mai citite

Cadoul perfect poate fi o pereche de cercei aurii de la Moreas

Bijuteriile/accesoriile au o semnificație specială în viața oricărei femei, adăugând un plus de valoare și strălucire ținutei. O bijuterie care nu lipsește unei doamne...

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...
00:00:48

Un copil de două luni a fost rănit în lovitura israeliană din Khan Younis

Adnan, în vârstă de două luni, era tratat pentru rănile suferite în timpul unui atac aerian, în orașul Khan Younis din Gaza, luni (4...
Ultima oră
Pe aceeași temă