7.8 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialFost chirias al Pencoop din Timisoara, cercetat pentru santaj prin presa

Fost chirias al Pencoop din Timisoara, cercetat pentru santaj prin presa

Un patron al unei sali de bowling s-a ales cu trei plangeri penale din partea consilierului judetean PD-L Timis, Tiberiu Lelescu


Procurorii timiseni au
inceput urmarirea penala impotriva lui Tiberiu Moescu, un fost chirias al societatii "Pencoop" (fosta cooperatie) din Timisoara, administrata de consilierul judetean PD-L, Tiberiu Lelescu. Motivul pentru care proprietarul unei sali de bowling trebuie sa raspunda in fata legii este un denunt facut, in 26 octombrie 2007, de Lelescu, prin care isi acuza fostul chirias de santaj prin presa.
"In cursul anului 2007, Moescu a vrut sa cumpere spatiul inchiriat de la societatea reprezentata de Lelescu, dar a fost refuzat. Pentru a-l determina sa-i vanda spatiul, acesta a oferit mass-media articole compromitatoare la adresa lui Lelescu. Fata de Tiberiu Moescu s-a dispus, cu avizul procurorului, inceperea urmaririi penale sub aspectul comiterii infractiunii de santaj", a declarat Florin Huluta, purtatorul de cuvant al IPJ Timis.
Articolele de presa, din septembrie 2007, se refereau la modul in care democratii si-au impartit spatiile fostei cooperatii.
Tiberiu Moescu a acuzat atunci ca Lelescu si presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, s-ar fi imbogatit prin subevaluarea patrimoniului fostei cooperatii. Chiriasul nu s-a ferit sa spuna ca motivul pentru care duce acest razboi: contractul sau de inchiriere, nu a mai fost prelungit.

"Am trei plangeri penale din partea lui Lelescu. Pentru calomnie, santaj si pentru distrugere de bunuri. Nu stiu daca il voi actiona si eu in instanta, ma voi gandi", a declarat Moescu pentru "Romania libera".
Consilierul judetean Tiberiu Lelescu a precizat inca din septembrie anul trecut ca il va da in judecata pe chirias pentru calomnie si sustine ca tot ce s-a facut la Pencoop s-a facut legal, iar acuzatiile lui Moescu sunt false.

Cele mai citite

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...

Rusia – Ucraina, ziua 644: Stoltenberg subliniază diferențele dintre conflictele din Ucraina și Gaza

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că dreptul internaţional trebuie să se aplice în toate conflictele, dar că războaiele din Ucraina şi Gaza sunt...

Alege responsabil pentru firma ta cosurile de gunoi si europubele pentru colectare selectiva!

În contextul actual, unde responsabilitatea socială și ecologică devine din ce în ce mai importantă, alegerea corespunzătoare a echipamentelor pentru colectarea deșeurilor în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă