23.5 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialForţele de securitate siriene au deschis focul asupra manifestanţilor în apropiere de...

Forţele de securitate siriene au deschis focul asupra manifestanţilor în apropiere de Damasc

Forţele de securitate siriene au deschis focul vineri pentru a dispersa manifestanţii în localitatea Duma, din apropiere de Damasc, cel puţin cinci persoane fiind rănite, dintre care una grav, au declarat martori citaţi de AFP.

Mii de manifestanţi au defilat pe străzile din Duma, localitate situată la 15 kilometri nord de Damasc, după rugăciunea musulmană de vineri, făcând apel la înlăturarea de la putere a regimului lui Bashar al-Assad, au adăugat martorii, contactaţi telefonic.

Forţele de securitate au tras întâi focuri de armă în aer, pentru a dispersa mulţimea, dar ulterior au deschis focul asupra protestatarilor. Cel puţin cinci persoane au fost rănite, dintre care una a suferit răni grave la cap, potrivit martorilor.

Pe de altă parte, aproximativ 10.000 de persoane au manifestat pentru libertate şi reforme la Banias, în nord-vestul Siriei, a declarat un demnitar religios din oraş, contactat telefonic.

Şeicul Mohammad Khuefkie a menţionat că erau prezente numeroase persoane venite din satul vecin Baida, care a fost recent teatrul unor violenţe.

Potrivit acestuia, manifestanţii au devenit furioşi când au văzut urmele de tortură pe corpurile a trei deţinuţi eliberaţi joi şi au început să ceară căderea regimului.

Demnitarul religios a evocat prezenţa unor importante efective ale forţelor de securitate şi a punctelor de control la intrările în oraş.

Sute de persoane au manifestat de asemenea la Rakka, în centrul Siriei.

Manifestanţii au fost dispersaţi de partizani ai regimului, care i-au bătut cu bastoane, a declarat avocatul Abdallah Khalil.

Cele mai citite

Adevărul ascuns sub praful poluării

București este a treia cea mai poluată Capitală din UE, conform Agenției Europene de Mediu. Un raport, coordonat de Deutsche Umwelthilfe acuză România și...

Comerțul suferă un recul: cifra de afaceri scade, pe fondul încetinirii consumului

Datele INS arată că evoluția generală a afacerilor din comerț a fost influențată pe mai multe segmente Datele Institutului Național de Statistică, publicate joi, arată...

Schimbări în acordarea burselor școlare în noul an de învățământ

Ministerul Educației a modificat Metodologia de acordare a burselor școlare 2024-2025, după trei săptămâni de la începerea noului an școlar. Una dintre condiţiile pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă