26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialFormularele vor fi distribuite de administratorii de asociatie

Formularele vor fi distribuite de administratorii de asociatie

Locuitorii judetului Ilfov vor primi in zilele urmatoare formularele necesare pentru incasarea ajutorului de incalzire pentru sezonul rece 2005-2006.

Autoritatile au negociat si semnat protocoale cu furnizorii de energie termica si gaze din judet, acestia urmand sa distribuie formularele asociatiilor de chiriasi/proprietari prin administratorii de asociatie, care la randul lor le vor repartiza beneficiarilor de ajutor de incalzire si potentialilor beneficiari care indeplinesc conditiile de venituri. Ajutorul de la stat il primesc cetatenii care au drept sursa de incalzire energia termica furnizata in sistem centralizat si care au venitul net pe membru de familie de pana la 310 RON.
Furnizorii de energie termica si gaze naturale din Ilfov au primit de la Directia de Munca si Solidaritate Sociala, inca de la sfarsitul lunii august, plicuri cu formulare de cerere pentru acordarea ajutorului de incalzire pentru cetatenii cu venituri reduse.
Pentru incalzirea cu gaze naturale, ajutorul se stabileste in functie de venitul net mediu lunar pe membru de familie si este diferit pentru lunile noiembrie – decembrie 2005 si lunile ianuarie, februarie si martie 2006. Ajutoarele pentru incalzirea locuintei nu pot depasi cheltuielile solicitantilor pentru gaze naturale utilizate in scopul incalzirii locuintei. Prin familie se intelege sotul, sotia si alte persoane care au acelasi domiciliu sau resedinta ori care locuiesc impreuna, sunt inscrise in cartea de imobil si sunt luate in calcul la stabilirea cheltuielilor pentru intretinerea locuintei. Prin persoana singura se intelege persoana care a implinit varsta de 16 ani, locuieste si se gospodareste singura. Ajutorul se acorda sub forma de bonuri valorice, de culoare albastra.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă