32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialFMI: NU sunt întrunite condiţiile pentru a acorda un ajutor Egiptului

FMI: NU sunt întrunite condiţiile pentru a acorda un ajutor Egiptului

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a declarat vineri că ‘nu se întrunesc condiţiile’ pentru reluarea discuţiilor cu Egiptul în vederea acordării unui ajutor financiar, din cauza violenţelor care marchează această ţară de la destituirea preşedintelui Mohamed Morsi, transmite AFP, citată de Agerpres.

‘Suntem pe deplin pregătiţi să sprijinim poporul egiptean în această perioadă de tranziţie, dar deocamdată nu se întrunesc toate condiţiile’, a declarat şefa FMI într-un interviu acordat postului Bloomberg TV.

La sfârşitul anului trecut, instituţia financiară internaţională a încheiat un acord cu guvernul de la Cairo pentru un împrumut de 4,8 miliarde de dolari, dar înţelegerea nu a mai fost pusă în aplicare din cauza instabilităţii politice din Egipt, situaţie agravată recent de confruntările dintre partizanii fostului preşedinte şi forţele de ordine, soldate cu sute de morţi.

Christine Lagarde a ţinut să precizeze că, pentru reluarea discuţiilor, guvernul de la Cairo trebuie să beneficieze mai întâi de o anumită susţinere şi este nevoie de un anumit grad de stabilitate în ţară, ‘ceea ce deocamdată nu se întâmplă’.

La începutul săptămânii, ministrul de externe al Arabiei Saudite, prinţul Saoud al-Faycal, a declarat că ţările arabe sunt pregătite să ajute financiar Egiptul pentru a compensa suspendarea ajutorului occidental.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă