29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialFlorea „modelează viitorul" în SUA pe bani publici

Florea „modelează viitorul” în SUA pe bani publici

În timp ce se plânge că a fost nevoit să reducă investiţiile cu 30% ca urmare a încasărilor slabe din ultimul trimestru, primarul de la Târgu-Mureş, Dorin Florea (PD-L) nu pune frână plecărilor peste hotare. Astfel, după ce în perioada 13-16 octombrie 2010 s-a deplasat, pe bani publici, la un forum internaţional în Franţa, la Issy-les Moulineaux, care a costat oraşul 1060 euro plus 7046 lei, primarul de la Târgu-Mureş se pregăteşte să vadă şi Statele Unite ale Americii. În SUA, Florea va participa, la invitaţia Universităţii „George Washington”, la forumul „Modelarea viitorului 2010″ unde ar urma să lanseze strategia „Târgu-Mureş – oraş digital”. Evenimentul va avea loc în perioada 8-9 noiembrie 2010, iar aleşii locali de la Târgu-Mureş au adoptat la sfârşitul săptămânii trecute, în regim de urgenţă, indemnizaţia necesară edilului târgumureşean pentru deplasare şi cazare.

Cheltuieli în regim de urgenţă

Astfel, de la bugetul local se vor cheltui pentru această plimbare a edilului de la Târgu-Mureş suma de 1.200 euro pentru transport şi 1762 de dolari pentru cazare, diurnă şi taxă de viză. Aleşii locali spun că merită ca oraşul să suporte aceste cheltuieli în condiţiile în care la eveniment vor fi prezenţi lideri din domeniul industriei, decidenţi politici din administraţiile naţionale, regionale şi locale, lideri ai societăţii civile, cercetători şi specialişti din domeniul academic din peste 30 de ţări care ar putea să îşi îndrepte atenţia spre „oraşul trandafirilor”.
Proiectul „Târgu-Mureş – oraş digital” are o valoare estimată de peste şase milioane de lei şi presupune implementarea în premieră pentru România a unui sistem informatic integrat în municipiu care va permite locuitorilor să achite cu un card bancar orice serviciu public sau privat. Sistemul ar putea deveni funcţional la sfârşitul anului viitor sau cel târziu în 2012.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă