15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFlatulațiile neuronale ale lui Tudose nu se vaccinează | OPINIE

Flatulațiile neuronale ale lui Tudose nu se vaccinează | OPINIE

Etilocrația româ­nească de sorginte sereistă nu ni l-a putut da decât pe Tudose CEO la prăvălia România. Iar acest Moș Teacă cu ochii încețoșați încearcă să ne opereze pe creier cu proceduri învățate la instrucția răcanilor. Ultima trăsnaie – militarizarea Institutului Cantacuzino.

„Institutul Cantacuzino trebuie să redevină funcțional, iar pentru a ne asigura că acest lucru se va întâmpla, am decis ca acesta să fie preluat de către Ministerul Apărării Naționale și transformat în unitate militară cu conducere militară. Am sentimentul și speranța că o mână forte, alături de un proiect bine stabilit, vor îndeplini aceas­tă misiune de importanță națională, iar eu personal voi urmări îndeaproape întregul proces“, a opinat premierul Tudose.

În mintea lui înecată în aburii elitei noastre politice strâmbe, premierul Tudose așteaptă să fie salvat de Armată (care, se știe, e cu noi, chit că trage ca proasta-n târg, la propriu, din gurile armelor unor pifani uzi de frică). Declarația asta e suficientă ca să ne prindem că Tudose o are mică. Încrederea în contingentul de funcționari civili, vreau să spun. De ce o are mică? Asta e o altă poveste și răspunsul poate fi dat de psihanalist sau, mai degrabă, de școala aia sereistă pe care, cică, premierul ar fi urmat-o. 

Dar pe ce s-o baza, oare, credința lui Tudose că militarii sunt mai eficienți (în afară de aia că l-au pus premier, deci în cazul lui au raportat maximum de eficacitate)? Pe numărul mare de generali trimiși de parchete și instanțe la pușcărie în ultimii ani pentru scheme grosiere de furt din banii Armatei? Sau, poate, la mijloc e vorba de performanțele academice ale instituțiilor de învățământ militarizate, nu?

Judecând după numărul mare de plagiate girate și de școlile Apărării, dar și de cele ale SRI și Poliției, premierul de azi are iarăși dreptate: să violezi atât de brutal etica cercetării și să scapi nepedepsit este, într-adevăr, excepțional. Sau o fi responsabilă pentru optimismul șefului Executivului producția mare de grade la hectar de civili, după metoda Oprea, care-i dă speranțe prim-ministrului că în același ritm va crește și cantitatea de vaccinuri de la „Cantacuzino“?

Cu performanțele enumerate în raniță, Armata poate transforma institutul de vaccinuri cel mult într-o fabrică chinezească de apă chioară îmbuteliată în capsule cu sclipici etichetate cu Adibas-uri și Mike-uri furate de pe la institutele de cercetare din lumea civilizată. 

Caz în care sunt sigur că Tudose nu se va atinge niciodată de ele, ci se va vaccina, tradițional, cu săniuța noastră „mitilică“ tradițională. 

 

Cele mai citite

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă