12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalFlacăra olimpică pentru Jocurile de Iarnă de la Beijing, din 2022 a...

Flacăra olimpică pentru Jocurile de Iarnă de la Beijing, din 2022 a fost aprinsă fără public

Ceremonia s-a ținut potrivit tradiției antice

Flacăra olimpică pentru Jocurile de Iarnă de la Beijing, din 2022 a fost aprinsă potrivit tradiției, însă fără spectatori. Flacăra a fost aprinsă în stilul antic al Olympiei, însă pandemia de coronavirus nu a permis și prezența publicului. Singurele persoane care au participat la ceremonie au fost  preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), preşedinta Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, precum şi reprezentanţi ai comitetelor olimpice elen şi chinez şi ziarişti acreditaţi.

Este a doua oară consecutiv în ultimii 30 de ani și a treia oară în istoria Jocurilor Olimpice moderne când ceremonia tradiţională s-a desfăşurat în absenţa spectatorilor. În vara acestui an, Jocurile de la Tokyo au fost întâmpinate în aceeași manieră.

„În aceste timpuri dificile pe care încă le trăim, Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 vor fi un moment important pentru a reuni lumea în spiritul păcii, prieteniei şi solidarităţii”, a declarat preşedintele CIO, citat de Agerpres.

O altă excepție a fost în anul 1984, când flacăra a fost aprinsă cu porțile închise. Organizatorii eleni au vrut să protesteze față de caracterul comercial al Jocurilor Olimpice de la Los Angeles.

Flacăra Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă va fi dusă într-un timp record la Atena, după care va pleca spre Beijing. Jocurile de Iarnă din acest an vor începe pe 4 februarie și se vor desfășura până pe data de 20 februarie.

Cele mai citite

Dezvoltarea roboților ucigași, se poate avea încredere în ei? Analiză despre noua cursă a înarmărilor

Armele inteligente artificiale transformă armatele din întreaga lume – ar trebui să ne îngrijorăm?  Roboții ucigași și dronele „kamikaze” sunt aici: armamentul inteligent artificial...

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...

Nevaccinații pot asista la parada militară

Nevaccinații pot asista la parada militară dedicată Zilei Naționale a României, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat. După cum se știe, în ziua de...
Ultima oră
Pe aceeași temă