6.4 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialFiul senatoarei Sorina Plăcintă, reţinut pentru 24 de ore de procurori

Fiul senatoarei Sorina Plăcintă, reţinut pentru 24 de ore de procurori

Fiul senatoarei Sorina Plăcintă a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, de către procurorii bucureşteni, fiind acuzat de tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri, au declarat surse judiciare, citate de Mediafax.

Răzvan Andrei Plăcintă a fost audiat de procurori în dosarul privind implicarea sa într-un accident, după ce s-a certat cu iubita sa, în plină stradă, conflict ce a degenerat.

Iniţial, tânărul a dat o scurtă declaraţie la spital, unde a ajuns după conflict, însă susţinerile sale au fost infirmate de martorii scandalului, astfel că a fost convocat la Parchet.

În urma audierii tânărului, procurorii au decis emiterea unei ordonanţe de reţinere, pentru 24 de ore, pe numele său, urmând să propună instanţei arestarea preventivă a lui Răzvan Andrei Plăcintă.

Marţi, Parchetul Tribunalului Bucureşti a început urmărirea penală împotriva fiului senatoarei PDL Sorina Plăcintă, tânărul fiind acuzat de tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri şi tâlhărie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Acuzaţiile vin după ce Răzvan Andrei Plăcintă şi-a lovit iubita, apoi i-a sărit pe maşină, spărgând luneta şi oglinda, iar când a vrut să plece de la locul conflictului, a intrat cu autoturismul său într-un bărbat.

În scandal, telefonul tinerei a dispărut, astfel că Răzvan Andrei este pus sub acuzare şi pentru tâlhărie.

Fiul senatoarei PDL Sorina Plăcintă este acuzat de tentativă de omor după un incident pe care l-a avut, luni seara, cu iubita sa, în ajutorul căreia au intervenit mai mulţi bucureşteni, unul fiind lovit de maşina lui Andrei Plăcintă, iar un altul trăgând foc de avertisment cu o armă deţinută legal.

În zona intersecţiei Ştirbei Vodă cu Berzei, înspre Piaţa Matache, fiul senatoarei, Răzvan Andrei (19 ani) a avut un incident cu iubita sa. După ce a fost lovită, tânăra a vrut să părăsească locul, urcându-se la volanul unui Volkswagen, însă Andrei Plăcintă a blocat-o cu maşina sa, un Renault Laguna, au declarat surse judiciare.

Un bucureştean, martor al întregii scene, a încercat să intervină pentru aplanarea conflictului, fără rezultat.

Când a văzut că tânăra s-a urcat în maşină, Andrei Plăcintă a sărit pe autovehicul, spărgând luneta şi oglinda. Apoi, tânărul a urcat în maşina sa, iar bucureşteanul s-a pus în faţa autovehiculului în încercarea de a-l opri, dar fiul senatorului PDL a trecut peste el, bărbatul rămânând blocat sub Renault.

Cinci persoane au răsturnat autovehiculul pentru a-l scoate pe bucureşteanul, blocat sub maşină.

Pe de altă parte, un alt martor, când a văzut că lucrurile degenerează, a tras cu puşca cu aer comprimat, pentru a-l speria pe tânăr.

Răzvan Andrei a fugit de la locul scandalului, între timp fiind apelată Poliţia Rutieră, care a apreciat că nu este de competenţa sa, astfel că au fost chemaţi poliţiştii judiciarişti.

Poliţia a înregistrat cazul, luând număr unic de la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Tânărul a ajuns la spital, având o rană la mână, au precizat sursele citate.

Andrei Răzvan Plăcintă a fost tratat pentru răni superficiale la nivelul membrelor, în Serviciul Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar marţi la prânz a plecat din unitatea sanitară, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al SUUB, Bogdan Popescu.

Medicul Bogdan Popescu a precizat că Andrei Plăcintă a avut doar răni minore, care au fost tratate în Serviciul Urgenţe.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a mai spus că o altă persoană care a fost implicată în incident a ajuns la spital, cu răni superficiale, însă nu a necesitat internare.

Răzvan Andrei Plăcintă a dat o scurtă declaraţie poliţiştilor la spital, el fiind cercetat pentru mai multe infracţiuni, printre care tentativă de omor, distrugere, lovire.

Nu este prima dată când fiul Sorinei Plăcintă este implicat într-un scandal. În urmă cu câteva luni, presa a relatat că Andrei Plăcintă a postat pe contul său de pe o reţea de socializare fotografii în care apare urinând pe o troiţă maramureşeană, iar în 2009 a postat imagini în care săruta un bărbat.

Cele mai citite

Analiză: Companiile încă nu reușesc să adopte strategii climatice, deși au înregistrat progrese în raportare

Există o profundă deconectare între strategia climatică și strategia corporativă a organizațiilor, conform ultimei ediţii EY Climate Risk Barometer. Deși și-au asumat angajamente privind...

Rusia – Ucraina, ziua 651: Germania recunoaște întârzierile în livrarea de arme

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a admis că au loc întârzieri în livrările de arme către Ucraina, subliniind în acelaşi timp că se...

A transmis datele personale și i s-au furat 9.000 de euro din cont. Apelul poliției

Un bărbat din judeţul Suceava a rămas fără 9.000 de euro din contul bancar, după ce a transmis datele cu caracter personal unui necunoscut,...
Ultima oră
Pe aceeași temă