16.7 C
București
vineri, 11 octombrie 2024
AcasăSpecialFiul lui Sorin Ovidiu Bălan a fost ARESTAT pentru că a prejudiciat...

Fiul lui Sorin Ovidiu Bălan a fost ARESTAT pentru că a prejudiciat statul cu UN MILION de dolari

Fiul lui Sorin Ovidiu Bălan a fost arestat pentru 29 de zile. Bărbatul este suspectat că a prejudiciat statul cu un milion de dolari. Alături de el a fost arestată şi contabila firmei pe care o administra, aceasta fiind suspectată de complicitate la evaziune fiscală.

În urma anchetei s-a stabilit că, în perioada 2009 – 2012, Alexandu Bălan, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale care presta servicii de pază, a înregistrat în contabilitatea societăţii şi a declarat organelor fiscale un nr. de 1.716 facturi atestând cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale (facturi întocmite în mod fictiv în numele a 24 societăţi comerciale – cu complicitatea contabilei firmei, care a întocmit 154 facturi fictive în valoare de aproximativ 770.000 lei şi a unei alte angajate care a întocmit un nr. de 19 facturi fictive în valoare de aproximativ 80.000 lei), în vederea diminuării frauduloase a bazei impozabile şi a deducerii ilegale a TVA-ului aferent, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale – creând astfel un prejudiciu estimat bugetului de stat în valoare de 1.000.000 USD (estimat până la acest moment).

CITIŢI ŞI: PERCHEZIŢII domiciliare în Capitală: O firmă de pază, suspectată de evaziune fiscală. Fiul prezentatorului TV Sorin Bălan, implicat

Cercetările poliţiei au stabilit că documentele de achiziţie a mărfurilor (echipamentelor), care nu au la bază operaţiuni reale, au fost completate chiar de către suspecţi şi nu de către reprezentanţii firmelor distribuitoare.

A angajat oameni ”la negru”

De asemenea, în perioada 2009 – 2010, Alexandu Bălan a ascuns sursa impozabilă, prin primirea şi folosirea la muncă a unui număr de 216 persoane, pe care le-a remunerat, fără încheierea în prealabil a unor contracte de muncă declarate la Inspectoratul Teritorial de Muncă, fără a reţine şi vărsa către bugetul de stat impozitele şi contribuţiile aferente cu reţinere la sursă (CAS, CASS, şomaj şi impozit pe veniturile din salarii) şi fără a plăti către bugetul de stat sumele aferente reprezentând contribuţiile angajatorului (CAS-angajator, CASS-angajator, şomaj angajator, fond de risc, fond de garantare etc.), în scopul sustragerii de la îndeplinirea acestor obligaţii fiscale.

La data de 5 iunie, poliţiştii D.G.P.M.B, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au făcut cinci percheziţii domiciliare şi 25 de verificări, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi muncă la negru în domeniul firmelor de pază şi protecţie, la obiectivele monitorizate de către societatea comercială în cauză. La aceeaşi dată, poliţiştii bucureşteni au pus în executare trei mandate de aducere.

Cele 25 de verificări au vizat identificarea persoanelor care efectuau paza obiectivelor, existenţa contractelor de muncă şi înregistrarea acestora la Inspectoratul Teritorial de Muncă, precum şi existenţa atestatelor profesionale pentru fiecare angajat.

Cele mai citite

Scăderea exporturilor amplifică deficitul comercial și pune presiune pe economia României

Exporturile României au înregistrat o scădere de 1,6% în primele opt luni din acest an, comparativ cu aceeași perioadă din 2023, arată datele INS....

Salariul minim brut ar putea ajunge la 4.100 de lei de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, salariul minim brut pe economie ar putea crește până la aproximativ 4.100 de lei, conform unui proiect de lege...

Principele Radu al României este în vizită în Polonia

În zilele de joi, 10 octombrie, și vineri, 11 octombrie 2024, Alteța Sa Regală Principele Radu se află într-o vizită în Republica Polonă, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă