20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialFirul scurt al lui Dragnea cu secţiile de votare

Firul scurt al lui Dragnea cu secţiile de votare

Coordonatorul de campanie al PSD ar putea avea probleme penale serioase deoarece le-a cerut preşedinţilor secţiilor de vot din Teleorman să-i transmită datele referitoare la prezenţa la vot. Parchetul General a început o anchetă.

Liviu Dragnea, preşedintele CJ Teleorman şi coordonatorul campaniei electorale a PSD pentru referendum, va fi anchetat penal pentru abuz în serviciu, după ce PDL a depus o plângere împotriva sa la Parchetul General. Democrat-liberalii îl acuză pe liderul pesedist că le-a cerut preşedinţilor secţiilor de votare din Teleorman să-i comunice, prin sms, informaţii privind prezenţa la urne. „Domnul Liviu Dragnea a cerut ilegal ca toţi preşedinţii secţiilor de votare, care sunt apolitici, să-i raporteze abuziv, din oră în oră, prezenţa la vot. Acest lucru este ilegal, este abuziv”, a anunţat Cristian Boureanu, vicepreşedinte al PDL. Acesta a menţionat că Liviu Dragnea, care este şi preşe-dintele Consiliului Jude-ţean Teleorman, profită în lupta politică de funcţia pe care o are. Potrivit unor surse, datele ar fi trebuit să fie transmise la numărul de sms 1855. Parchetul General a confirmat depunerea plângerii penale a PDL.

 

Dragnea: „E un sistem pe care l-am făcut public”

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a replicat că partidul nu culege informaţii despre prezenţa la vot de la preşedinţii de secţii de votare. „Noi primim informaţii de la reprezentanţii noştri, aşa cum şi PDL a primit date în 2009, la prezidenţiale, după acelaşi sistem computerizat, pe care l-am şi prezentat la alegerile locale. Preşedinţii de secţii de vot nu au telefoanele la noi în sistem”, a declarat Liviu Dragnea. Coordonatorul campaniei electorale a PSD a menţionat că acest partid primeşte informaţii despre prezenţa la vot din 18.000 de secţii de votare din ţară.

Liderul PSD consideră astfel că plângerea penală depusă de PDL şi anunţată public de Cristian Boureanu este fără substanţă. „Nu mă interesează ce face domnul Boureanu, bate câmpii. Problema este la ei, pentru că PDL-ul, toţi cei care au hotărât să boicoteze referendumul se încadrează în prevederile legilor referendumului ca infracţiune, pentru că acolo scrie clar că împiedicarea prin orice mijloace a unui cetăţean să exercite dreptul la vot se pedepseşte cu închisoare”, a declarat Liviu Dragnea.

BEC: Ce face Dragnea nu este ilegal!

Vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ, ne-a declarat că nu ştie să existe o lege care să interzică preşedinţilor secţiilor de votare să transmită date despre prezenţa la vot către partidele politice. „În lege nu se face vorbire despre aşa ceva, doar dacă o fi vreo reglementare a Biroului Electoral Central, din care eu nu fac parte la referendum”, a precizat Marian Muhuleţ.

Reprezentanţii Biroului Electoral Central (BEC) ne-au declarat, la rândul lor, că informaţiile despre prezenţa la vot adunate de Liviu Dragnea sunt greşite. „Fiecare partid are reprezentanţi în secţiile electorale şi aceştia transmit cifrele către sediile centrale. De acolo are domnul Dragnea aceste cifre. Preşedinţii de secţii de votare ştiu foarte bine că nu au voie să comunice decât cu birourile electorale judeţene”, ne-a declarat un funcţionar din cadrul BEC, care a refuzat, totuşi, să-şi precizeze numele. „Oricum, datele prezentante de PSD nu corespund cu cele centralizate la Biroul Electoral Central”, a men-ţionat reprezentantul BEC.  

Cele mai citite

Șapte mașini lovite de o șoferiță pe o stradă din municipiul Focșani

O șoferiță din Vrancea a lovit șapte autoturisme parcate regulamentar pe o stradă din municipiul Focșani. „La data de 28.09.2024, în jurul orei 15.20, o...

România va fi „măturată” de ciclonul Ashely, spune ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a avertizat duminică dimineață că România va fi afectată semnificativ de ciclonul Ashley în următoarele ore, subliniind că pericolul principal...

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă