29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăSpecialFinlanda, tot mai temătoare față de Rusia: refuză să dea pentru gaze...

Finlanda, tot mai temătoare față de Rusia: refuză să dea pentru gaze ruble

Finlanda se teme că Rusia i-ar putea opri alimentarea cu gaze, în contextul refuzului de a plăti în ruble şi al crizei generate de intenţia aderării la Alianţa Nord-Atlantică, informează cotidianul Le Figaro.
Compania energetică finlandeză Gasum a anunţat marţi că nu va accepta cererea grupului Gazprom de a efectua plăţile pentru gaze în ruble.
„Există riscul major ca exporturile de gaze naturale din Rusia spre Finlanda să fie oprite”, a avertizat compania finlandeză.

Finlanda nu vrea să facă plata pentru Rusia a cantității de gaze primite în ruble, necesarul de acolo fiind de doar 8% din consum

Finlanda îşi asigură din Rusia doar 8% din necesarul de gaze.

Rusia a întrerupt deja exporturile de electricitate spre Finlanda, din cauza unor probleme privind plăţile şi în contextul tensiunilor generate de hotărârea Guvernului de la Helsinki de a cere aderarea la NATO, conform epicnews.ro.

RAO Nordic, compania rusă care operează livrarea de energie către Finlanda, comunicase de vineri intenţia de a întrerupe furnizarea la miezul nopţii, pe motiv că ar exista restanţe la plată.

Finlanda urmează să îşi anunţe probabil oficial candidatura la NATO, un pas care a determinat deja Moscova să lanseze avertismente privind reacţia Rusiei, amintește Agerpres.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

OMS: “Peste 900 de cazuri de hepatită acută au fost raportate la copii”

Treizeci și trei de țări au raportat până în prezent 920 de cazuri de hepatită acută severă la copii, cu 270 de cazuri în...
00:00:51

VIDEO: Accident șocant de autobuz în Peru

Cel puțin 17 persoane, printre care trei copii, au fost rănite după ce un autobuz s-a răsturnat joi (23 iunie) pe o autostradă din...
00:01:42

VIDEO: Proteste în Los Angeles în urma anulării dreptului la avort

În urma hotărârii Curții Supreme a SUA de vineri, care a eliminat dreptul la avort la nivel național, recunoscut în urmă cu aproape 50...
Ultima oră
Pe aceeași temă