1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialFinantare europeana nerambursabila: 5,5 milioane lei pentru 52 de proiecte care au...

Finantare europeana nerambursabila: 5,5 milioane lei pentru 52 de proiecte care au nevoie de solutii IT&C

Unitatea de Management a proiectului Economia Bazata pe Cunoastere (EBC) a selectat cele 52 de proiecte castigatoare care vor beneficia de finantarea nerambursabila acordata prin proiectul e-Crestere!, in valoare de peste 5,5 milioane lei.
Cea mai mare pondere in procesul de evaluare au avut-o gradul de relevanta din perspectiva inovarii si gradul de sustenabilitate in raport cu dinamica pietei. "Programul e-Crestere este cu atat mai interesant, cu cat finanteaza viziuni integrate, care iti permit sa cumperi si soft, si cursuri de utilizare, si consultanta pentru implementare si servicii de promovare in mediul online, a explicat Diana Voicu, director de proiect.
Un pachet armonios si scalabil pe care, ca sa-l poti obtine, trebuie sa indeplinesti o singura conditie: sa ai idei" .
Au fost depuse 279 de proiecte, dintre care 106 au trecut de criteriile de conformitate administrativa, indeplinind conditiile de eligibilitate. Dintre acestea, 52 de proiecte au fost declarate admise.
Dintre acestea, 16 provin din mediul rural (localitati sub 30.000 de locuitori) iar 5 provin din comunitatile EBC Saschiz, Gheorghieni si Tautii Magheraus. 24 de beneficiari sunt PFA, AF, microintreprinderi, iar restul de 28 sunt intreprinderi mici.
Finantarile oferite variaza de la 33.450 lei pana la 222.000 lei pentru un proiect, iar beneficiarii sunt atat persoane fizice autorizate, cat si IMM-uri.
Proiectele castigatoare vor investi in solutii de e-business (magazine online, sisteme integrate de management automat al proceselor din firma – ERP, sisteme de management al relatiilor cu clientii – CRM, sisteme de lucru colaborativ, sisteme de instruire online) combinate cu achizitia de echipamente TIC, solutii inovatoare de productie si, de asemenea, servicii de marketing online, in vederea cresterii gradului de competitivitate a firmelor beneficiare.
" Faptul ca schema noastra de finantare a suscitat interesul micilor intreprinzatori, e un semnal ca exista cerere pe piata de solutii e-business a afirmat Gabriel Sandu, ministrul comunicatiilor si societatii informationale. 

Cele mai citite

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă