Statele Unite cer sporirea puterii Fondului Monetar International, studentii la facultatile economice sunt pusi in fata unei mari dileme din cauza crizei, iar miliardarii lumii au pierdut anul trecut jumatate din avere. Acestea sunt doar cateva din titlurile presei internationale monitorizate de The Money Channel.
Statele Unite cer sporirea puterii Fondului Monetar International, scrie pe prima pagina de astazii Financial Times. Washington-ul devine tot mai insistent in solicitarea unui raspuns agresiv si concertat impotriva crizei mondiale solicitand triplarea puterii FMI si mai multe masuri de stimulare fiscala.
Secretarul Trezoreriei americane , Tim Geithner, a cerut schimbari radicale inaintea intalnirii G20 din weekend de la Londra. Statele Unite au propus ca FMI, care mai are aproximatv 250 de miliarde de dolari pe care ii poate folosi sa primeasca fonduri de pana la 500 de miliarde de dolari pe care sa le foloseasca in combaterea instabilitatii din statele afectate de criza
Din Wall Street Journal aflam ca studentii la facultatile economice sunt pusi in fata unei mari dileme din cauza crizei. Ei au tot mai putine sperante ca isi vor gasi un loc de munca in conditiile in care sectorul bancar este la pamant. Cotidianul prezinta cazul unui student care a intrat la Oxford Business School toamna trecuta si care urmeaza sa obtina anul acesta un MBA.
Daca planul sau initial era sa isi petreaca 15-20 de ani in sistemul bancar, acum, cand bancile nu mai angajeaza aproape deloc, are nevoie de un plan B si chiar C .
Profesorii spun ca studentii sunt tot mai demoralizati si ca incearca sa se orienteze catre sectoare mai performante precum cel petrolier, retail sau al bunurilor alimentare.
Din Les Echos aflam ca miliardarii lumii au pierdut anul trecut jumatate din avere, potrivit clasamentului realizat anual de Forbes. Cele mai importate victime ale crizei se pare ca sunt bogatii rusi si indieni, insa si in Statele Unite numarul miliardarilor s-a redus cu 100. Bill Gates a redevenit insa cel mai bogat om din lume. Avutia totala a celor cuprinsi in topul Forbes s-a injumatatit de la 4.400 de miliarde de dolari la inceputul lui 2008, la 2.400 de miliarde la inceputul anului acesta.
Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro