32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialFiliera de migratie clandestina, anihilata la granita de vest

Filiera de migratie clandestina, anihilata la granita de vest

O ampla retea de trafic de migranti formata din 14 persoane a fost anihi-lata in urma unei actiuni comune de mare anvergura a politistilor de frontiera timisoreni in colaborare cu omologii din Serbia. Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Politiei de Frontiera Timisoara, comisarul Viorel Alexe, este vorba despre „o filiera ampla, cu ramificatii internationale, care actiona pe relatia Romania – Uniunea Serbia si Muntenegru – Italia”.
Potrivit politistilor, in zona localitatilor Pojejena – Susca, din Caras-Severin, actiona o retea de traficanti de persoane, constituita atat din cetateni romani, cat si sarbi. Organizatorul retelei a fost identificat in persoana lui Nelu Cristinel Ghib, din Caras-Severin. Cu sprijinul altui suspect, Liviu Popa, din Galati, acesta racola potentiali clienti. Apoi, grupurile de migranti constituite erau indrumate spre Resita sau Oravita, unde erau preluate de alt membru al filierei, Boban Panici, care avea misiunea de a-i conduce pe transfugi la ferma sefului retelei. Grupurile erau predate mai departe in grija lui Radislav Nicolici, care le trecea peste Dunare, in tara vecina. Apoi, fugarii intrau in „custodia” unui cetatean sarb. Dupa ce erau gazduite cateva zile, grupurile erau predate altui sarb, Simonic Dragisa, care avea rolul de a asigura tranzitul pana in Slovenia, de unde migrantii ajungeau in Italia. In urma descinderii politistilor, la locuintele membrilor retelei au fost retinute sapte persoane, intre care si seful filierei si sotia sa. Pe numele a patru dintre romani Tribunalul Caras-Severin a emis mandate de arestare pe o perioada de 20 de zile.

Cele mai citite

Guvernul Ciolacu sprijină agricultura cu 4 miliarde euro

Guvernul susține producția internă de carne de porc Guvernul condus de Marcel Ciolacu continuă să sprijine agricultorii români și producția locală de produse agroalimentare, alocând...
Ultima oră
Pe aceeași temă