14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFiica bulibasei din Cehia, prinsa la furat in Romania

Fiica bulibasei din Cehia, prinsa la furat in Romania

Venetia, fiica cea mai mica a bulibasei tiganilor din Cehia si Slovacia, a fost prinsa la furat de politistii ilfoveni, imediat dupa ce a furat geanta unei bucurestence. Ea face parte dintr-o grupare bine organizata, de 30 de cetateni cehi si slovaci. Hotii au dat lovituri prin toata Europa si au venit in Romania pentru ca aici nu erau cunoscuti.
Nu ai fi ghicit vreodata ca bruneta cu ten alb si o fata de copil pus pe sotii a pus pe jar, impreuna cu patru complici, Politia din Bucuresti si Ilfov. Loviturile date de gruparea hotilor cehi si slovaci au lasat gauri adanci in buzunarele multor bucuresteni veniti la cumparaturi la supermarket. In masina cu care se deplasau hotii, un autoturism Skoda Octavia cu geamuri fumurii, politistii au descoperit mari sume de bani in euro, dolari si lei, kilograme intregi de bijuterii din aur si argint si zeci de telefoane mobile. Nici unul dintre membrii gruparii nu a recunoscut la ancheta ca a venit in Romania la furat. In fata probelor evidente, nu si-au negat faptele, dar au declarat ca ideea jafurilor le-a venit "pe moment".
"Am venit in Romania pentru a o vizita, mai ales ca ati intrat in Uniunea Europeana. Nu am venit la furat", spune tanara. Nu prea i-a placut aici, mai ales dupa experienta extrem de neplacuta prin care a trecut. In Romania nu a stat decat in Bucuresti. "Am stat la mai multe hoteluri. La supermarket am nimerit din intamplare. Vroiam sa cumparam cate ceva. La inceput, nu am vrut sa furam", se destainuie tanara. Pentru ceea ce s-a intamplat in continuare, Venetia arunca intreaga vina asupra prietenei sale Sandra Lakatusova, care o insotea.
"Eram in magazin cu Sandra. Am vazut geanta unei femei care facuse cumparaturi si prietena mea a zis sa o furam", a spus tanara. Desi pretinde ca nu duce lipsa de bani, provenind dintr-o familie instarita, tanara nu-si poate explica ce a indemnat-o sa fure.
De altfel, spune Venetia, tatal sau are mai multe case si masini de lux si niciodata nu i-a lipsit nimic. Ii este rusine pentru ceea ce a facut si pare ca regreta sincer. "Am facut o mare prostie ca am venit in Romania", a mai spus tanara.
Despre familia sa, Venetia zice ca locuieste in Ostrava (Slovacia). Acasa mai are opt frati si patru surori. Ea este cea mai mica dintre copii. Tatal sau este bulibasa tiganilor din Cehia si Slovacia. Cand a aflat ceea ce s-a intamplat, acesta a venit imediat in Romania. "Tatal  meu a venit sa ma vada de doua ori in arest. M-a certat. S-a suparat foarte tare si a plans", spune Venetia. Conform propriilor spuse, fata bulibasei tiganilor din Cehia nu a mers la scoala decat pana in clasa a opta. Cu toate acestea, Venetia vorbeste fluent engleza si o rupe binisor in germana, poloneza si italiana. A umblat, spune tanara, prin aproape toate tarile occidentale, din Germania si Italia, pana-n Franta si Spania. S-a nascut chiar in Germania, la Frankfurt. Traieste insa la Ostrava (Slovacia) impreuna cu familia sa cea numeroasa. Ea sustine ca are un fiu, Paris, de aproape un an, care o asteapta impreuna cu tatal sau acasa, la Ostrava. Mai rutinati, politistii sunt neincrezatori, spun ca au tot auzit astfel de povesti de sute de ori de la infractorii rromi autohtoni.

Ultima victima, un profesor de la academia de politie
Ironia sortii, cu o zi inainte de a fi prinsi, cehii au pradat in hipermarketul Carrefour Orhideea, din centrul Capitalei, chiar un dascal… de politisti. Victima, profesor la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", a ramas fara borseta in care avea nu mai putin de 15.000 de euro. Omul tocmai facuse un credit la banca si trecuse pe la supermarket sa faca mai multe cumparaturi. Spre ghinionul sau, profesorul a fost luat la ochi de banda cehilor, care a speculat prompt faptul ca "profesorul" isi lasase neglijent borseta in caruciorul cu cumparaturi. Potrivit politistilor, cea care l-a pradat a fost fiica bulibasei rromilor cehi. Venetia i-a sustras borseta si a fugit in  parcarea supermarketului, unde o asteptau ceilalti membri ai bandei.
Liderul gruparii este Roman Novak, de 35 de ani, iar din banda mai faceau parte fiul acestuia, in varsta de 14 ani, Venecia Stojkova, Sandra Lakatusova si David Kudrik. Cu totii sunt rromi cehi, fiind rude indepartate.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă