2.7 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialFii un sef care-si face angajatii fericiti

Fii un sef care-si face angajatii fericiti

Atunci cand ai o functie de conducere si trebuie sa ai grija de angajatii tai, este ca si cum ai juca la jocuri de noroc. Daca ii lasi prea liber, risti sa nu ai rezultate pozitive, daca ii bati prea mult la cap ii stresezi si poti ramane fara ei. Citeste in continuare cum iti poti multumi angajatii fara costuri suplimentare.

Ofera-le posibilitatea unui program flexibil, recomanda site-ul How Stuff Works., citat de ziare.com. Fiecare angajat trebuie sa isi indeplineasca cele 40 de ore de munca pe saptamana, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa stea tintuit in scaun tot timpul. Ei trebuie sa lucreze 8 ore pe zi, insa le poti oferi posibilitatea ca macar o data, la o anumita perioada, sa isi imparta aceste ore pe zi cum doresc, sa lucreze de dimineata sau de seara.

Rutina de a sta la job de la 9 la 5 in fiecare zi ii poate plictisi. De exemplu: anunta-i ca o data pe saptamana pot lucra de la 7:00 la 15:00, sau de la 12:00 la 20:00. Sigur vor primi vestea intr-un mod placut. De foarte multe ori, angajatii se plang ca intre ei si sefii lor nu exista suficienta comunicare. Diferenta dintre o sefa excelenta si una foarte buna o face comunicarea. Sefa (sau seful) care stie cum si cand sa comunice cu angajatii are mult mai multe sanse de a avea proiecte bune, dacat cel care tine toate informatiile pentru el.

Recunoaste-le reusitele. Un angajat se simte foarte mandru atunci cand primeste o sarcina si este incantat de ideea de avea ceva important de facut. De asemenea, este foarte important ca angajatorul sa recunoasca o treaba bine facuta. Nu trebuie sa le oferi o recompensa in bani, ci pur si simplu lasa-i sa stie faptul ca esti mandru de ceea ce au realizat.

Stabileste obiective clare. Chiar daca directorii trebuie sa lase libertate angajatului, in acelasi timp trebuie sa stabileasca ce are fiecare de facut. In acest mod, angajatul va sti exact ce are de facut, de ce are nevoie pentru rezolvarea sarcinii si cum trebuie sa isi planifice timpul pentru a nu depasi termenul limita.

In afara stabilirii obiectivelor, un bun director trebuie sa le explice angajatilor foarte clar "imaginea" companiei. Oamenii trebuie sa inteleaga modul in care obiectivele lor contribuie la succesul general al companiei.

Ofera-le posibilitatea avansarii. Un angajat priveste cu alti ochi obiectivele daca stie ca dupa realizarea lor exista posibilitatea de a fi avansat. Le poti oferi cursuri pentru a se perfectiona sau poti gasi alte metode de stimulare.

Respecta-i. In aceste zile, angajatorii merg pe ideea ca angajatul nu isi va da demisia pentru ca isi va gasi foarte greu de munca. Acest tip de logica este profund eronata. Anumite studii au demonstrat ca, daca oamenii nu sunt respectati la locul de munca, talentul lor si angajamentul fata de companie se diminueaza.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă