23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialFestivalul National de Teatru Clasic de la Arad - la a XII-a...

Festivalul National de Teatru Clasic de la Arad – la a XII-a editie

In municipiul Arad va fi organizata, in perioada 8-15 octombrie, cea de a XII-a editie a Festivalului National de Teatru Clasic. Evenimentul va debuta cu spectacolul Teatrului national din Craiova, „Medeea”, dupa un text de Euripide si in regia lui Yannis Paeaschevopoulos.
In a doua zi a manifestarii pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad vor urca actorii Teatrului „Odeon” din Bucuresti, cu piesa „Cymbeline”, dupa un text de W. Shakespeare, in regia lui Laszlo Bocsardi. Marti, 10 octombrie, seara este rezervata Teatrului „Tony Bulandra” din Targoviste, care va prezenta spectacolul „Bacantele”, dupa un text de Euripide. Regia este semnata de Mihai Manutiu.
In cea de-a patra zi a festivalului vor urca pe scena actorii Teatrului de Comedie din Bucuresti cu piesa „Revizorul”, dupa un text de N. V. Gogol, in regia lui Horatiu Malaiele. In data de 12 octombrie, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” va prezenta spectatorilor piesa „Stela”, de Johann Wolfgam von Goethe, regia fiind semnata de Stefan Iordanescu.
Si urmatoarea zi apartine tot actorilor aradeni, care vor pune in scena „Iubirea Fedrei”, dupa un text de Sarah Kane, in regia lui Mihai Manutiu. Sambata, 14 octombrie, Teatrul „Maria Filotti” din Braila se va prezenta in festival cu piesa „Visul unei nopti de vara”, de W. Shakespeare, in regia lui Victor Ioan Frunza.
In ultima zi a evenimentului cultural va fi prezentat spectacolul de balet clasic „Cocosatul de la Notre – Dame”, sustinut de actorii Teatrului National Pecs din Ungaria.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă