25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialFestivalul folk "Ziua de maine" si-a desemnat castigatorii

Festivalul folk „Ziua de maine” si-a desemnat castigatorii

Festivalul-concurs de muzica folk de la Alba Iulia, intitulat „Ziua de maine”, si-a desemnat castigatorii. Dupa mai bine de o ora de deliberari, juriul a stabilit urmatoarea ierarhie a premiilor: Marele Premiu a revenit grupului „Nu acum” din Iasi, Premiul I la sectiunea solist a fost castigat de Iulia Gusatu din Galati, Premiul I la sectiunea grup – Grupul „Strunga” din Targu Jiu, Premiul II – Grupul „Sau nu” din Cluj Napoca, Premiul III – Sebastian Albu din Iasi, Premiul Special al Consiliului Judetean Alba (organizatorul evenimentului) – Grupul „Excelsior” din Fagaras.
Calitatea concurentilor a pus intr-o reala dificultate, juriul, din care au facut parte Florin Sasarman (presedintele juriului), Florin Silviu Ursulescu si Mihai Cosmin Popescu (redactori la Radio Romania Actualitati), Adrian Ivanitchi, Elena Anghel (custodele Casei Memoriale „Lucian Blaga” din Sebes-Alba) si Dan Crecan (presedintele UAP Alba).
Vineri, in prima seara a festivalului, au concertat Vali Serban si Hans Knall, Ada Milea, Adrian Ivanitchi, Victor Socaciu & Band, Grupul „A-Cord”, Ducu Bertzi si Marius Basu, in timp ce atmosfera serii de sambata a fost intretinuta de recitalurile lui Florin Sasarman si Alexandru Filip, Mircea Bodolan, Maria Gheorghiu, Mircea Vintila, Vasile Seicaru, Mircea Baniciu si Vladi Cnejevici.
Organizarea a fost destul de buna, cu exceptia unui mic incident remarcat de public, consumat intre directorul festivalului, Vali Serban, si Ada Milea, la finalul recitalului artistei. Desi era aplaudata indelung de spectatori, care ar fi dorit ca Ada sa mai cante cateva piese, Serban a grabit iesirea acesteia din scena. Mai mult decat atat, Vali Serban a vorbit in numele ei, desi aceasta era prezenta, spunand ca „trebuie sa plece la Bucuresti”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă