-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialFestivalul Cultural Thailanda, între 3 şi 6 iunie la Bucureşti

Festivalul Cultural Thailanda, între 3 şi 6 iunie la Bucureşti

Sculptură în fructe şi legume, exersarea tehnicilor de arte marţiale thailandeze, pictură pe umbrele dar şi crearea de miniaturi. Le veţi putea încerca pe toate dacă mergeţi la atelierele organizate în cadrul Festivalului Cultural Thailanda 2011, aflat la a doua ediţie.

Festivalul va avea loc în perioada 3-4 iunie, între orele 9:00-18:00, la Muzeul Naţional al Satului din Capitală, iar în perioada 5-6 iunie, între orele 10:00-18:00, în parcul Cişmigiu.

La Muzeul Satului, vizitatorii se vor putea bucura anul acesta de ateliere de lucru pentru a învăţa: sculptura în fructe si legume, crearea miniaturilor şi exersarea tehnicilor de arte marţiale thailandeze.

 În plus, vor putea experimenta şi pictura pe umbrele, pictura pe porţelan, ţesutul mătăsii,

sculptura în lemn, artă florală decorativă, împletituri din frunze de palmier şi creaţii din zahar modelat manual.

Festivalul va prezenta şi un spectacol de dans şi muzica clasică thailandeză numit „Thailanda: Spiritul unui Popor” susţinut de Trupa de Dans Clasic a Thailandei, cea mai buna trupă de acest gen din Thailanda. Evenimentul va avea loc duminică, 5 iunie, orele 19.00 – 20.30 la Sala Palatului. Biletele pot fi procurate de la Sala Palatului  şi de la standurile Ambasadei din cadrul Festivalului (in limita locurilor disponibile).

Festivalul este organizat de Ambasada Regală a Thailandei în România, sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, cu sprijinul Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi al Primăriei Municipiului Bucureşti, Tourism Authority of Thailand şi Thai International Airways.

 

 

 

Cele mai citite

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...
Ultima oră
Pe aceeași temă