28.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecial"Festivalul Berzei" incepe la Dumbravioara

„Festivalul Berzei” incepe la Dumbravioara

» Festivalul include un concurs de gatit.
» Localnicii din doua sate vecine se vor intrece in trasul franghiei peste Mures.

Localitatea mureseana dumbravioara este si in acest an gazda unui festival dedicat berzelor, care vin in fiecare primavara in sat spre multumirea locuitorilor. Tocmai de aceea, reprezentantii asociatiilor "Milvus", "Patronus Pro Sarunberg" si "EuRo Group Management" au hotarat ca zilele localitatii Dumbravioara sa coincida cu momentul festiv dedicat berzelor care are loc in acest an in zilele de 5 si 6 iulie. Deschiderea festivitatilor va avea loc sambata, de la ora 11.00, la poteca Teleki, iar de la ora 12.00 sunt programate sa aiba loc mai multe concursuri, printre care cel de atletism si cel de gatit, dar mai ales concursul de tras franghia peste Mures la care vor lua parte echipele din satele Dumbravioara si Glodeni. Echipa care castiga se alege cu un premiu, iar cealalta cu o baie in apa raului.

Concursurile sportive vor fi urmate de la ora 15. 00 de un concurs de recitat, dupa care, de la ora 16.30, iubitorii fotbalului sunt invitati la un meci care va fi acoperit in spume de la ora 17.30 la concursul bautorilor de bere. Prima zi a festivalului se va incheia cu concertele sustinute de la ora 21.30 de trupele Evidence, Komaroni Pisti si de Dancs Anamari.
Ziua de duminica debuteaza la ora 08.00 cu un concurs de pescuit si continua cu un concurs de karaoke si "olimpiada celor mici", dupa care, de la ora 16.30, iluzionistul Janos Eros va veni sa-si etaleze maiestria in fata spectatorilor si a berzelor de pe stalpi. Concertele vor incepe duminica la 20.30, iar pe scena vor urca artisti precum cei din trupele Limonade, Blue Art sau Ildiko Bodoni, Peti Junior sau Dupla Kave.
Dumbravioara este recunoscut drept un sat al berzelor datorita numaului mare de astfel de pasari care traiesc aici, cu exceptia anotimpului rece. si in aceasta perioada unele exemplare sunt monitorizate de ornitologii din grupul "Milvus" care, dincolo de faptul ca le-au amenajat cuiburile, le-au montat acestora si sisteme GPS pentru a le putea urmari in timpul migratiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă