24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialFestival si concurs international de artificii

Festival si concurs international de artificii

Astazi, in Parcul Tineretului, pe platoul betonat din spatele Palatului Copiilor, are loc ce-a de-a doua zi a Festivalului international de pirotehnie, unde puteti vedea spectaculoase focuri de artificii sincronizate pe muzica.

Echipe din Germania, Franta, Italia, Rusia, Portugalia si Croatia se intrec in concurs, la prima editie a Festivalului International de Pirotehnie, intitulat Bucharest Golden Nights.
Organizatorii prezinta festivalul ca pe un eveniment artistic de inalta tinuta, in care publicul va admira combinatia perfecta intre magia artificiilor pe cer, muzica si tehnologia din domeniu.
Cu o traditie in arta pirotehniei de peste un secol si jumatate, reprezentantii Italiei, echipa Parente Fireworks, aduc la Bucuresti un show de artificii si efecte speciale cel putin la fel de spectaculos precum cele realizate la Jocurile Olimpice de la Torino in 2006 sau la marile show-uri de gen sustinute in Franta, Germania, Canada, Suedia, Brazilia, China, Coreea, Japonia sau Malaiezia. Brezec Artifices, reprezentantii Frantei in Competitia Internationala de la Bucuresti, au un portofoliu realmente impresionant, ei organizand o multime de show-uri pirotehnice in intreaga lume. 1,5 milioane de oameni au urmarit show-ul pirotehnic organizat la Jakarta cu ocazia aniversarii a 50 de ani de independenta a Indoneziei, alte cateva mii de oameni au admirat efectele spectaculoase din cadrul turneului Pink Floyd in Franta si i-au aplaudat la festivalul pirotehnic din intreaga lume.

Ellenberger Feuerwerke, echipa din Germania, este detinatoarea recordului european pentru cel mai mare si mai lung foc de artificii si a realizat focuri de artificii pentru staruri internationale precum Bon Jovi, Tina Turner, The Scorpions, The Back Street Boys sau Deep Purple. Khan Fireworks este prima companie de pirotehnie din Rusia care a castigat Campionatul Mondial de Pirotehnie (Omegna City 2006). Printre realizarile pirotehnice cu adevarat spectaculoase prezentate de aceasta companie se numara si spectacolul realizat la cea de-a 750 aniversare a Kalingradului, precum si programe piromuzicale inspirate din traditia rusa.
Dupa ce, ieri si alaltaieri, in cadrul festivalului au concertat Ghoerghe Zamfir si Horia Brenciu Orchestra, iar Catalin Botezatu a prezentat "Fireworks Fashion Show", astazi cea care va concerta la Festivalului International de Pirotehnie este Loredana.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă