Timp de aproape două săptămâni, în perioada 28 mai – 7 iunie, iubitorii bucătăriei asiatice vor avea ocazia să se bucure de varietatea ingredientelor şi de abundenţa condimentelor specifice care stau la baza mâncărurilor cantoneze în cadrul Chinese Food Festival.
Preparatele vor fi gătite de Master Chef-ul Heung Kit Fai, cu o experienţă de peste 30 de ani în bucătăria asiatică, căruia i se va alătura bucătarul şef al Crowne Plaza Bucureşti, Ashlie Dias, de asemenea, maestru al bucătariei asiatice.
Printre specialităţile pe care Master Chef-ul Heung Kit Fai le va pregăti la festival se numără: creveţi sote cu sparanghel, coastă de vită înnăbuşită cu sos “XO”, crab proaspăt cu vin de orez chinezesc pe pat de albuş de ou, orez servit în ananas, crab gătit în wok cu ghimbir şi ceapă verde, cât şi preparate de tip Dim Sum, aburite cu bambus: găluşte cu porc, pacheţele de primăvară.
Preparatele cantoneze sunt cunoscute pentru modul sănătos în care sunt gătite, în cât mai puţin ulei, de cele mai multe ori aburite, coapte, pregătite în wok sau înnăbuşite. În plus, cei care vor alege să facă o incursiune în bucătăria chinezească, vor fi răsfăţaţi cu esenţele şi aromele intense ale unei gastronomii autentice.
Cei ce vor lua parte la Chinese Food Festival pot alege între mese cu meniuri à la carte, cine variate cu bufet sau un Sunday Brunch inspirat din bucătaria chinezească, ce va avea loc duminică 2 iunie, de la ora 12.30 pm la ora 16.30 pm. În plus, iubitorii gastronomiei chinezeşti pot participa la demonstraţia culinară susţinută de Master Chef-ului Heung Kit Fai împreună cu bucătarul şef Ashlie Dias, ce va avea loc joi, 6 iunie, începând cu ora 19:00.
Chinese Food Festival este susţinut de Ambasada Republicii Populare Chineze şi va avea loc în perioada 28 mai – 7 iunie la Crowne Plaza Bucureşti.