23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialFemeile din armata SUA risca sa faca inchisoare daca raman insarcinate in...

Femeile din armata SUA risca sa faca inchisoare daca raman insarcinate in timpul misiunii

Femeile din cadrul armatei americane ar putea fi trimise in fata Curtii Martiale si risca sa faca inchisoare, daca raman insarcinate in timpul misiunii, la fel aca si barbatii responsabili de aceasta situatie.

Masura vizeaza cuplurile casatorite, in care ambii parteneri sunt mobilizati, si a caror viata personala nu ar trebui sa le afecteze serviciul militar. In mod normal, regulile prevad ca femeile insarcinate de pe front sunt trimise acasa in termen de 14 zile.

General-maiorul Anthony Cucolo, care conduce operatiunile SUA in nordul Irakului, a emis acest ordin intrucat pierde foarte multe femei cu abilitati indispensabile. Toti militarii din subordinea sa se supun unui cod militar extins – armata americana considerand sarcina o fapta care poate fi pedepsita.

"Am de indeplinit o misiune si dispun de un numar finit de militari cu care sa o indeplinesc, avand nevoie de fiecare dintre ei", a declarat acesta. "Asa ca voi lua toate masurile pentru a-i mentine puternici, apti si disponibili in urmatoarele 12 luni in care ne aflam in zona de conflict".

Trimiterea in fata Curtii Martiale pentru sarcina nu este o politica a Armatei, dar comandantii de divizie au autoritatea de a impune asemenea restrictii, a declarat un purtator de cuvant al Pentagonului.

Potrivit lui Cucolo, militarii nu au voie sa aiba "relatii sexuale de nici un fel" cu irakienii, si nu isi pot petrece noaptea cu o persoana de sex opus decat daca sunt casatoriti sau au un permis special. Alte restrictii se refera la parasirea unitatii fara preaviz, care include si cazul sarcinii sau efectuarea unei operatii ce ar impiedica mobilizarea militarilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă