Femeia careia i s-a facut rau la serviciu si care a stat in coma profunda cateva zile a murit, sambata seara, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a spus Bogdan Popescu, purtatorul de cuvant al institutiei, citat de Mediafax.
Potrivit lui Popescu, in pofida tuturor eforturilor facute de catre medici, la ora 19.45 Ramona Ciciu a incetat din viata. Medicul a explicat ca femeia era ventilata mecanic, iar functiile cordului erau, de asemenea, sustinute cu ajutorul aparatelor.
"Desi s-au incercat multiple manevre de resuscitare si terapia specifica, Ramona Ciciu nu a mai putut fi salvata", a spus Popescu.
Inca de la inceput, medicii au fost rezervati in privinta sanselor de supravietuire ale femeii, dupa ce aceasta si-a pierdut cunostinta la serviciu si a ramas in aceasta stare mai mult de cinci minute, dupa care a intrat in coma profunda.
Dupa ce Ramonei Ciciu i s-a facut rau la serviciu si si-a pierdut cunostinta, marti, angajatii companiei Ipsos Interactive Services, la care aceasta lucra, au anuntat Clinica MedLife unde este arondata firma. De acolo a fost trimisa o ambulanta SOS, care a ajuns la caz destul de repede dupa solicitare, dar nu era echipata pentru a putea interveni intr-o situatie atat de grava, au povestit, vineri, colegi ai femeii.
Imediat dupa anuntarea Clinicii MedLIfe, colegii Ramonei Ciciu, speriati de starea acesteia, au chemat si medici de la Centrul Medical Unirea, aflat la parterul cladirii unde are sediul firma Ipsos.
Dupa ce ambulanta SOS a ajuns la caz, pentru ca nu avea echipamente de resuscitare, a fost solicitat sprijinul SMURD.
Ramona Ciciu a fost transportata, marti, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), iar medicii de la SMURD care au preluat-o au efectuat manevre de resuscitare timp de 90 de minute, intrucat femeie avea activitate cardiaca.
Purtatorul de cuvant al SUUB, medicul Bogdan Popescu, a spus ca femeia avea deja un edem cerebral la internare, cauzat de neoxigenarea creierului mai mult de cinci minute. "Fara oxigen, apar leziuni ireversibile ale creierului", a explicat medicul.
Desi edemul cerebral a fost operat, miercuri, pentru decompensarea zonei, starea femeii nu s-a ameliorat, din contra au aparut complicatii, ea ramanand in coma profunda pana sambata seara, cand a decedat.
Procurorii Parchetului Judecatoriei sectorului 6 din Capitala s-au autosesizat si fac cercetari cu privire la respectarea securitatii si sanatatii in munca in cazul Ramonei Ciciu, urmand sa se stabileasca imprejurarile in care aceasta a ajuns in stare grava la spital, direct de la locul de munca.
Potrivit purtatorului de cuvant al SUUB, cauza socului suferit de femeie nu a putut fi stabilita. Un singur rezultat al analizelor indica faptul ca pacienta a avut o miocardita virala, aceasta insemnand o inflamare a muschiului inimii provocat de infectie.
Bogdan Popescu a mai spus ca investigatiile privind hormonii care ar indica un surmenaj prelungit infirma aceasta supozitie. "Nu avem niciun rezultat care sa indice faptul ca suferinta i-a fost cauzata de surmenaj, insa mai asteptam si alte rezultate de laborator. Prognosticul ramane rezervat in acest caz", a precizat medicul Bogdan Popescu.
Sotul Ramonei Ciciu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca aceasta mai lucra acasa pentru proiectele de la serviciu, dar acest lucru nu se intampla in permanenta, ci doar in anumite perioade.
Intrebat daca in ultima perioada sotia lui lucra mai mult decat de obicei, Marius Ciciu a confirmat acest lucru, precizand ca a fost vorba de o perioada de aproximativ 10 zile inainte de imbolavirea ei.
Intrebat daca sotia sa era suprasolicitata la locul de munca, Marius Ciciu a declarat ca nu poate raspunde acestei intrebari pentru nu stie ce facea aceasta in permanenta la locul de munca. El a afirmat insa ca sotia lui nu suferea de nicio boala, avea un regim de viata echilibrat si nu s-a plans niciodata ca sufera de ceva.
Acesta a precizat ca nu intentioneaza sa faca vreo plangere impotriva vreunei persoane sau institutie.
Potrivit companiei la care femeia lucra, Ipsos Interactive Services, Carmen Ramona Ciciu are 34 de ani si ultima oara a fost supusa unui control de medicina muncii in luna decembrie a anului trecut, in urma caruia a obtinut rezultatul "apt".
Carmen Ramona Ciciu era angajata ca programator in aceasta companie din anul 2002, iar in perioada octombrie 2007 – mai 2008 a fost in concediu de maternitate si crestere a copilului. Angajatorul preciza ca programul normal de lucru al femeii era de opt ore, plus o ora pauza de pranz (9.30 – 18:30), iar in perioada ianuarie – martie 2010 durata medie de lucru a fost de opt ore si 30 de minute.