21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialFC Farul are un nou antrenor

FC Farul are un nou antrenor

Tehnicianul Ion Barbu a fost „retrogradat” în funcţia de secund, antrenorul principal al echipei de pe litoral fiind acum Alin Artimon.

 

A fost nevoie de un singur meci pentru ca oficialii echipei FC Farul Constanţa să ia decizia înlocuirii antrenorului principal. După ce a pierdut cu Sportul în prima etapă a stagiunii, scor 0-2, şi mai mult, Farul nu a jucat mai nimic, vocile care îl contestau pe Ion Barbu erau din ce în ce mai vehemente şi mai multe. În aceste condiţii, conducerea clubului a decis să îl înlocuiască pe fostul căpitan. Locul lui pe banca tehnică va fi luat de Alin Artimon, un tehnician în vârstă de 41 de ani care a mai antrenat echipele Unirea Alba Iulia, Politehnica Timişoara, Forex Braşov, CSM Rm. Vâlcea şi Juventus Bucureşti.

Binenteles, primele cuvinte ale lui Artimon la sosirea la Constanţa au avut trimitere la tradiţia clubului constănţean. „Farul rămâne Farul, indiferent de probleme şi situaţia prin care trece. Am fost onorat de oferta oficialilor constănţeni şi nu am ezitat să accept. Avem multă treabă şi sper să reuşim să aducem primele rezultate pozitive cât mai curând. Avantajul meu este că ştiu echipa, o cunosc. Câţiva jucători chiar mi-au fost elevi. Sper să facem treabă bună împreună”, a declarat noul tehnician al grupării constănţene.

Farul a pornit prost în noua ediţie de campionat, dar o dată cu schimbarea tehnicianului se aşteaptă un nou suflu. Următoarea partidă este programată sâmbătă, când echipa de pe litoral va evolua în fieful unei formaţii care nu şi-a ascuns intenţia de a promova, CS Otopeni. Viitoarea adversară a constănţenilor s-a impus în prima rundă, pe terenul celor de la Dunărea Galaţi, cu acelaşi scor cu care Farul a pierdut primul joc, 2-0. Seria dificilă a marinarilor va continua şi în etapa a treia, când la Constanţa urmează a sosi o altă candidată la accederea în eşalonul de elită al fotbalului românesc, Delta Tulcea, acesta fiind şi primul derby dobrogean al sezonului.

Meci uşor în Cupă

După ce s-a calificat în faza a V-a a Cupei României fără a juca, Callatis Mangalia retrăgându-se din competiţii, Farul a avut noroc şi la tragerea la sorţi. Marinarii vor întâlni CS Baloteşti, o echipă care activează în eşalonul al treilea. Partida va avea loc pe 11 septembrie, pe terenul celor de la Baloteşti. Obiectivul celor de la FC Farul pentru această ediţie a Cupei României este accederea în 16-imile de finală, unde va întâlni o echipă din Liga I.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă