13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialFC Farul, arbitru în disputa pentru titlu

FC Farul, arbitru în disputa pentru titlu

Marinarii pot oferi o mână de ajutor celor de la Viitorul Constanţa dacă înving sâmbătă formaţia Delta Tulcea.

Campionatul Ligii a II-a la fotbal se apropie cu paşi repezi de final. În lupta pentru promovare au rămas doar patru echipe, trei dintre ele fiind formaţii dobrogene. Viitorul Constanţa este pe primul loc şi este urmată de Delta Tulcea şi CSM S Iaşi, echipe care au acelaşi număr de puncte. Ultima aspirantă este Săgeata Năvodari, care însă are de recuperat trei puncte pentru a promova.

Între liderul Viitorul şi Delta Tulcea sunt doar două puncte. Distanţa se poate mări, iar un ajutor pentru echipa patronată de Gheorghe Hagi ar putea fi dat chiar de rivala locală FC Farul. Marinarii nu mai au nici o şansă la promovare şi sâmbătă merg la Tulcea pentru a da piept cu Delta. Un succes al constănţenilor, coroborat cu un succes al Viitorului în meciul de pe teren propriu cu CS Otopeni ar mări distanţa la cinci puncte, iar în condiţiile în care mai sunt de jucat doar trei etape în afara celei din weekend, formaţia pregătită de Cătălin Anghel se poate considera promovată.

Pentru Farul, disputa cu Delta nu este una a orgoliilor şi în nici un caz marinarii nu merg la Tulcea cu gândul de a-şi ajuta rivalii. „Noi vrem să jucăm pentru noi. Nu ne interesează clasamentul sau ce consecinţe va avea un eventual succes al nostru. Vrem să jucăm bine, să facem un nou pas în reconstrucţia echipei. Ca de fiecare dată de când am venit pe bancă, şi la Tulcea voi acorda încredere tinerilor pe care îi am în lot. Au şi ei nevoie de jocuri pentru că pe viitor, pentru obiectivele propuse, vor fi foarte utili. Mergem la Tulcea să câştigăm nu pentru Viitorul ci pentru noi. De fiecare dată intrăm pe teren cu gândul la victorie”, a declarat tehnicianul Farului, Ion Barbu.

În cărţile promovării se află şi Săgeata Năvodari. Pe locul patru în clasament, echipa din Năvodari este la doar trei puncte de un loc promovabil. Cele trei puncte le sunt trecute deja în cont, în runda de sâmbătă formaţia antrenată de Aurel Şunda câştigând cu 3-0 partida cu FC Snagov datorită retragerii din campionat a adversarilor. Delta – Farul şi Viitorul – CS Otopeni se joacă sâmbătă, de la ora 11.00.   

Callatis stă liniştită

 A patra echipă a judeţului Constanţa, Callatis Mangalia, a stat jumătate de campionat cu frica retrogradării. După ce în tur a fost mereu pe poziţiile inferioare, o serie de şase succese consecutive au dus echipa din sudul litoralului în prima jumătate a ierarhiei. Astfel, formaţia antrenată de Mugurel Cornăţeanu nu mai are nici un fel de griji în privinţa retrogradării. Mai mult, în condiţiile în care două echipe s-au retras deja din campionat şi doar o formaţie mai poate retrograda, echipa din Mangalia poate pierde toate meciurile rămase de disputat şi tot va rămâne în eşalonul secund.

 

2 puncte sunt diferenţă între Viitorul Constanţa şi Delta Tulcea.

Cele mai citite

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...
Ultima oră
Pe aceeași temă