1.4 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialFC Bihor Oradea mai da un gol in visteria Consiliului Local

FC Bihor Oradea mai da un gol in visteria Consiliului Local

Consiliul Local Oradea a aprobat, ieri, finantarea cu inca aproape sase miliarde lei vechi a FC Bihor Oradea. Banii reprezinta fonduri nerambursabile. Mai mult, o serie de proiecte depuse de alte cluburi sportive au fost respinse pe motiv ca acestea datoreaza banii statului. Conditia nu a fost, insa, aplicata si in cazul echipei, avand in vedere ca datoriile pe care clubul local de fotbal le are nu au impiedicat municipalitatea sa-i acorde finantarea.
Potrivit anumitor surse, printr-o manevra asemanatoare si Consiliul Judetean se pregateste sa mai pompeze cateva miliarde de lei in echipa.
Alocarea acestor bani clubului de fotbal de catre CL a fost pregatita inca din luna septembrie, cand municipalitatea a cerut alesilor locali suplimentarea fondurilor destinate programului privind finantarile nerambursabile destinate activitatilor sportive de la 3,5 miliarde lei la sase miliarde. In competitie pentru fondurile nerambursabile au fost inscrise sapte proiecte, insa cele ale Clubului “Vointa”, Asociatia Sportiva “Sageata Crisului” si Clubul “Romsport” au fost eliminate pe motiv ca nu detineau certificate fiscale din care sa rezulte ca nu au datorii catre bugetul de stat si cel local.
Datoriile pe care le are, insa, FC Bihor, de circa 125.000 de euro catre bugetul statului si reprezentand impozitele pe salariile jucatorilor pe anii 2004-2005, nu au eliminat proiectul clubului din concurs. Ca urmare, in urma evaluarii proiectelor, municipalitatea a decis alocarea sumei de 11.280 RON pentru organizarea unor campionate de dans, 13.750 RON pentru promovarea relatiilor in cadrul euroregiunii Bihor Ð Hajdu Bihar si 574.970 RON pentru FC Bihor Oradea. Proiectul de hotarare privind alocarea banilor a fost votat fara discutii din partea alesilor locali. Cu banii primiti conducerea clubului de fotbal a achitat o parte din datoriile pe care le detine catre furnizori.
FC Bihor Oradea a mai primit in acest an, de la CL si CJ circa 13 miliarde lei vechi.
Totodata, Consiliul Judetean se pregateste si el sa mai aloce cateva miliarde de lei clubului. Din cauza ca banii nu erau destinati echipei, ci pentru toate activitatile sportive din judet si pentru ca alesii nu s-au putut intelege cum sa-i imparta, ei au decis organizarea unui concurs de proiecte. Pentru ca cele patru miliarde lei puse in joc sa poata fi alocate trebuie sa participe cel putin doua proiecte. Deocamdata nu au fost facute, insa, publice rezultatele concursului.

Cele mai citite

Opt cetățeni din Fâșia Gaza au ajuns în România

Opt persoane evacuate din Fâșia Gaza au ajuns în România în dimineața zilei de duminică, 10 decembrie 2023. Cele opt persoane fac parte dintr-un grup...

Cifre îngrijorătoare. FMI atrage atenția că pensiile nu vor mai putea fi plătite

Deși noua lege a pensiilor face ca atât femeile și bărbații să se pensioneze la 65 de ani, inevitabilul se va produce și anume...

Mersul trenurilor 2023-2024 intră în vigoare de astăzi

Noul mers al trenurilor 2023-2024 intră în vigoare din 10 decembrie, potrivit unui comunicat al CFR Călători. „Pentru a oferi accesibilitate la transportul pe calea...
Ultima oră
Pe aceeași temă