31.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialFBI va desecretiza partial dosarul lui Michael Jackson, pana la Craciun

FBI va desecretiza partial dosarul lui Michael Jackson, pana la Craciun

FBI va desecretiza partial dosarul lui Michael Jackson, peste jumatate din cele 679 de pagini urmand a fi pastrate confidentiale, scrie Daily Mail.

Pana la Craciun, agentia va declasifica 333 de pagini, cu detalii despre amenintarile si incercarile de jecmanire la adresa superstarului. Raportul va include si informatii despre anchetele privind molestarea unor copii si multele procese in care Jackson a fost implicat intre 1993 si 2004.

Unul dintre cele sapte dosare a fost alcatuit la Londra, iar celelalte provin din Los Angeles si de la statul major al agentiei din Quantico, Virginia.

In ciuda asteptarilor, documentele nu vor aduce nicio lamurire asupra mortii subite a starului, la varsta de 50 de ani, si nici despre posibilul rol in tragedie jucat de medicul sau personal Dr. Conrad Murray. Ancheta FBI privind moartea lui Michael este inca in desfasurare.

Printre episoadele care se banuieste ca vor fi cuprinse in raport este si incercarea patronilor unei companii de avioane de a profita de publicitatea din jurul arestarii cantaretului pentru molestarea unui copil. Doua camere de filmat au fost instalate in avionul care il transporta pe Michael catre locatia stabilita pentru a se preda politiei. FBI a fost chemat dupa ce propietarii au incercat sa vanda inregistrarile. Michael a fost ulterior achitat in acel dosar.

Michael Jackson – desemnat de catre MTV drept "Omul Stirilor Anului 2009" – nu este singurul star pop care a avut dosar FBI. Agentia a starns peste 300 de pagini de informatii despre John Lennon, intre 1971 si 1972, care ulterior au fost folosite pentru un film si o carte sub titlul ‘Gimme Some Truth: The John Lennon FBI Files.’

De asemenea, FBI a compilat 650 de pagini despre Elvis Presley, 89 despre Jim Morrison, 24 despre Motown Records si 4 despre Jerry Garcia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă