3.5 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialFarmaciile nu mai elibereaza retete compensate

Farmaciile nu mai elibereaza retete compensate

Farmaciile sucevene nu mai elibereaza retete compensate din cauza epuizarii fondurilor pe luna noiembrie.
Intr-o situatie similara se afla si farmaciile din municipiul Radauti, care, in ciuda faptului ca pentru luna in curs Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Suceava a acordat sume generoase, au ajuns pe fundul sacului.
Directorul general al CJAS, doctor Cristina Iordachel, a precizat ca farmaciile au epuizat fondurile pentru medicamente compensate, desi s-au primit la fel de multi bani ca si in octombrie, cand fondurile au fost suficiente. Sefa CJAS Suceava a precizat ca va demara un control in farmacii pentru a vedea modul in care se consuma fondurile.
Cristina Iordachel a precizat ca in municipiul Suceava fondurile destinate pentru medicamente compensate se consuma “extrem de repede”, deoarece unele persoane din mediul rural prefera sa apeleze la farmaciile de oras, si nu la cele comunale, fara vreo explicatie plauzibila.

Lipsa de fonduri la Bacau

Potrivit ultimei statistici efectuate de catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Bacau, aproape jumatate din numarul total de farmacii din judetul Bacau au terminat plafonul pentru eliberarea de retete compensate si gratuite.
Bacauanii care au nevoie de medicamente in baza retetelor eliberate de catre medicul de familie vor trebui de acum sa alerge pe la periferia orasului pentru a le obtine de la farmaciile care inca mai elibereaza astfel de retete.

Cele mai citite

România intră complet în Schengen abia la finalul lui 2024, recunoaște premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, deși anunța acum două zile că România intră în Schengen, a revenit asupra acestei declarații și a recunoscut că momentul aderării...

Numărul de locuinţe date în folosinţă în primele zece luni a scăzut

Peste 49.900 de locuinţe au fost date în folosinţă în primele zece luni ale anului, în scădere cu 2801 unităţi faţă de perioada corespunzătoare...

La „Ambulanță”, timpul nu ne este prieten

Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, vorbește la podcastul Dialogurile Puterii despre realitățile de la „Ambulanță”, acolo unde timpul este cel mai mare...
Ultima oră
Pe aceeași temă