-0.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialFamilie de români, acuzată de furturi de mii de lire sterline de...

Familie de români, acuzată de furturi de mii de lire sterline de la navetişti britanici

O bandă de hoţi de buzunare români a furat mii de lire sterline de la navetişti britanici care adormeau in tren.

Şase membri ai familiei Rostas au vânat zeci de pasageri beţi care mergeau noaptea târziu cu trenul si le furau telefoanele mobile si bani. Clanul Rostas opera pe trenurile care circulau între Charing Cross din centrul Londrei şi Gravesend în Kent, potrivit Daily Mail.

Tribunalul din Blackfriars Crown a descoperit că familia practica furturile de mai bine de doi ani. Telefoanele furate erau vandute în România, iar cartelele SIM erau folosite pentru convorbiri in România şi Spania.

“Ei au furat un număr semnificativ de telefoane mobile pe care apoi le-au vândut şi au utilizat cartelele SIM de la telefoanele furate”, a declarat David Hewitt, cel care se ocupă de urmărirea penală a familiei Rostas.

Familia Rostas era formata din două femei şi patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 18 ani. Ei vizau doar pasagerii beţi sau epuizati, care nu observau cand li se furau obiectele.
Poliţia a identificat peste 40 de persoane păgubite de familia de români.

Fraţii Romulus şi Marin Rostas, de 18, respectiv 25 de ani, au fost acuzaţi de jaf, alături de mătuşa lor, Diana, 27 de ani, verişoara Ana, în vârstă de 23 de ani şi soţul ei, Cornel, 22 de ani. Un alt frate al celor doi, Robert, 23 de ani, a recunoscut că a participat la jafuri. Un alt membru al familiei, un tânăr în vârstă de 17 ani, este şi el acuzat de furt.
Un alt membru al familiei a fugit în România şi a fost văzut vânzând telefoane.
Poliţia a luat urma acestui clan de hoţi în august 2010, când un ofiţer în civil a văzut cum un individ a încercat să buzunărească o tânără.

Familia Rostas a fost arestată pe 16 august 2011. La domiciliul lor a fost descoperit un “număr semnificativ” de telefoane mobile şi cartele SIM.

Toţi membrii familiei pledează nevinovaţi. Procesul lor este în desfăşurare.

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Statele Unite vor desființa vizele pentru români din anul 2025, susține premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, cu prilejul vizitei sale în SUA, că Statele Unite vor renunța să mai ceară vize cetățenilor români începând cu...

Credit pentru tineri casatoriti garantat de stat, prin Family Start

Guvernul a lansat de curând câteva programe de creditare concepute cu scopul de a susține familiile tinere sau persoanele care intenționează să-și formeze o...
00:00:50

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce un ciclon se apropie de sudul Indiei

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce un ciclon sever se apropie de sudul Indiei, iar mai multe măsuri pentru a limita...
Ultima oră
Pe aceeași temă