29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăSpecialFamilia studentului care a murit, după ce a fost eliberat din Coreea...

Familia studentului care a murit, după ce a fost eliberat din Coreea de Nord, a refuzat autopsia. Medicii afirmă că nu pot trage o concluzie clară în acest caz

Familia tânărului student American, care a intrat în comă imediat după ce a fost eliberat din Coreea de Nord, a refuzat un examen post-mortem, potrivit unui medic american, potrivit BBC News.

Otto Warmbier a murit, luni, în casa părinților săi, după ce a fost eliberat din Coreea de Nord, unde a stat 15 luni în detenție. Studentul fusese adus, în SUA, în comă. Medicii care l-au îngrijit în cele trei zile cât a mai supraviețuit au declarant că părinții au acceptat doar un examen extern. 

Oficiali din Nord Coreea susțin că studentul ar fi murit din cauza botulismului și a unui somnifer, însă medicii americani și familia tânărului îi contrazic.
Otto Warmbier, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică, în luna martie a anului 2016, după ce a încercat să fure un steag de propagandă din hotelul în care era cazat, alături de grupul de excursioniști veniți din Beijing. 

Medicul care s-a ocupat de caz a declarat că, deocamdată, nu pot fi formulate concluzii clare cu privire la cauza și modul de deces al tânărului Warmbier, deoarece există înregistrări medicale suplimentare și imagini pentru a fi revizuite și oameni de intervievat.

Evoluția cazului:

–  30 decembrie 2015: Otto Warmbier călătorea din Beijing spre Phenian cu un grup de excursioniști.
–  2 ianuarie 2016: Studentul a fost arestat pe aeroportul din Phenian, încercând să iasă din țară. În aceeași lună, autoritățile nord coreene au anunțat că Otto Warmbier se află în detenție pentru tentative de furt a unui steag de propaganda.
–  16 martie 2016: Un process are loc în Coreea de Nord, în cadrul căruia, americanul a recunoscut că a încercat să fure steagul și a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică. Oficialii au susținut că bărbatul a intrat în comă imediat după process.
–  Abia în luna iunie, părinții băiatului au fost informați cu privire la starea sa de sănătate.
–  13 iunie 2017: a fost eliberat din Coreea de Nord, în urma agravării stării sale de sănătate. Medicii americani susțin că studentul a suferit traume ireversibile la nivelul creierului.
–  19 iunie 2017: Otto Warmbier a murit.
–  Înmormântarea studentului va avea loc pe 22 iunie 2017.

 

Cele mai citite

UPDATE: Bărbatul acuzat de terorism după atacul mortal de la Oslo, a fost arestat

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost arestat și acuzat de crimă, tentativă de crimă și acte teroriste, după un schimb...

OMS: “Peste 900 de cazuri de hepatită acută au fost raportate la copii”

Treizeci și trei de țări au raportat până în prezent 920 de cazuri de hepatită acută severă la copii, cu 270 de cazuri în...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 202: stenogramele discuțiilor dintre Macron și Putin au apărut în mass-media. VIDEO

UPDATE, ora 08:58: Principala agenţie de securitate internă a Ucrainei a anunţat că a descoperit o reţea rusă de spionaj în care este implicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă