1.9 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialFamilia regala belgiana, primita de presedintele Basescu

Familia regala belgiana, primita de presedintele Basescu

Presedintele Traian Basescu l-a primit, marti, la Palatul Cotroceni, pe Regele Albert al II-lea al belgienilor, aflat in vizita in Romania, alaturi de Regina Paola.

Ceremonia primirii oficiale a avut loc pe platoul Marinescu de la Palatul Cotroceni, la eveniment fiind prezenta si sotia presedintelui, Maria Basescu.

De asemenea, potrivit Mediafax, la ceremonie au mai participat ministrul de Externe Cristian Diaconescu si ministrul Culturii Toader Paleologu.

Ceremonia a cuprins intonarea celor doua imnuri de stat, trecerea in revista a garzii de onoare si prezentarea celor doua delegatii oficiale.

Potrivit agendei oficiale, presedintele Traian Basescu si Regele Albert al -II ale Belgiei poarta convorbiri tete-a-tete care vor fi urmate de convorbiri ale celor doua delegatii.

In cursul serii, seful statului va oferi un dejun la Palatul Cotroceni in onoarea familiei regale belgiene.

Programul vizitei de stat a Regelui Albert al II-lea mai cuprinde intrevederi cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, precum si cu primul-ministru.

"In cea de-a doua zi a prezentei sale in Romania, suveranul Belgiei va vizita obiective culturale si va participa la Forumul Economic romano-belgian. Pentru cea de-a treia zi a vizitei de stat, programul prevede o deplasare a majestatilor lor in judetul Sibiu, unde vor avea loc convorbiri cu oficialitatile Municipiului Sibiu si vizitarea unor obiective culturale si turistice din imprejurimi", anunta Presedintia.

Regina Paola are programata o vizita la Muzeul Satului.

Pe 8 iulie, suveranii vor participa la comemorarea jurnalistului belgian Dany Huwe, ucis in Revolutia din 1989.

Dupa o vizita la Biserica Stavropoleos si in Piata Revolutiei, regele si regina se vor intalni cu comunitatea belgiana, cu ocazia receptiei pe care o vor oferi, la Cercul Militar, Ambasadorul Regatului Belgiei, Leo D’aes si sotia sa. In cursul dupa-amiezii, regele va asista la un Business Forum reunind oameni de afaceri si academicieni belgieni si romani, tot la Cercul Militar, unde se vor trage concluziile diferitelor seminarii economice si academice organizate cu ocazia vizitei de stat. In acest timp, regina va vizita Muzeul National de Arta, dupa care se va deplasa la Focus Romania, care a fost instituit dupa modelul Child Focus din Belgia. Seara, suveranii ii invita pe gazdele lor la un concert, urmat de un dineu, la Ateneul Roman.

Pe 9 iulie, regele si regina vor face o vizita la Sibiu. Sederea in Romania se incheie cu o vizita la Cristian, oras infratit cu orasul Leuven din Belgia.

Cele mai citite

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți, numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...

Imprimantele – la ce trebuie să fim atenți în activitatea noastră

Imprimantele au devenit un pilon central în mediul de lucru contemporan, fiind unelte esențiale în procesele de birou, în special într-o lume în care...

Ciolacu intră în dezacord cu ambasadorul României în SUA. Ambasadorul e nemulțumit că nu participă la întâlnirile premierului

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a făcut o declarație neobișnuit de dură pentru un diplomat. Ambasadorul României a lăsat să se înțeleagă că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă