-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăSpecialFamilia Aurei Ion, victimă în accidentul din Apuseni: Un avocat al familiei...

Familia Aurei Ion, victimă în accidentul din Apuseni: Un avocat al familiei a fost angajat în echipa de avocați a ROMATSA

Familia studentei Aurelia Ion, care a murit în accidentul din Munții Apuseni, afirmă că unul dintre avocații familiei a fost cooptat în echipa de avocați care apără angajații ROMATSA.

"În luna august 2015, avocaţii angajaţilor ROMATSA îl recrutează, în vederea angajării, pe avocatul Nedelcu Alin, deşi acesta era unul dintre avocaţii familiei în dosarul penal instrumentat de Parchetul General", precizează un comunicat transmis, miercuri, de Mariana Ciucă – sora Aureliei Ion.

Familia arată că "recrutarea agresivă a unuia dintre avocaţii care lucrau în dosarul familiei, recrutare făcută de către avocaţii care reprezintă lucrătorii ROMATSA, în cauza în care se cercetează accidentul aviatic din 20 ianuarie 2014" s-a realizat pe baza unor "recompense financiare substanţiale, care au determinat avocatul să îşi încalce angajamentul de confidenţialitate şi de abţinere la săvârşirea conflictului de interese, angajament semnat cu familia şi totodată să încalce dispoziţiile exprese care vizează secretul profesional".

Pe de altă parte, familia Aureliei Ion subliniază că, pe parcursul anului 2015, ancheta a stabilit un element important: cauza decesului. Studenta a murit din cauza hipotermiei, "concluzionându-se că, dacă Aurelia Ion ar fi beneficiat de acces prompt la asistenţa medicală calificată, în timp util, ar fi avut şanse de supravieţuire. Localizarea, căutarea şi salvare au eşuat".

Potrivit familiei victimei, pentru moartea Aureliei Ion sunt responsabile mai multe instituții: "STS – 112, Romatsa, Ministerele de Interne, Transporturi".

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:46

Premierul Noii Zeeland, Jacinda Ardern, și-a anulat nunta pe fondul noilor restricții

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat duminică că și-a anulat nunta. Decizia a venit după ce au fost impuse noi restricții în întreaga...
00:00:50

CEO-ul Pfizer susține vaccinarea anuală împotriva COVID-19, în locul dozelor de rapel

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat sâmbătă că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de...

A patra zi de grevă la STB. Doar 25% din parcul auto a ieșit pe traseu

Sute de şoferi refuză să iasă pe traseu, fiind a patra zi de grevă a angajaţilor STB. Transportul în comun din Capitală este afectat....
Ultima oră
Pe aceeași temă