5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialFacultatile particulare de teatru sunt inutile

Facultatile particulare de teatru sunt inutile

Aceasta este concluzia la care a ajuns criticul de teatru Cristina Modreanu, care in ultimii ani a facut parte din juriul Galei Tanarului Actor de la Mangalia.
– Ce puteti sa ne spuneti despre concurentii din acest an?
– Ma bucur ca a fost mare concentratie de tineri pe metrul patrat. Unii dintre ei sunt foarte talentati, altii mai putin, insa important este ca nu cade nimeni sub o stacheta. Acest lucru este firesc, deoarece multi dintre ei vin din scoli de teatru renumite cu profesori foarte buni. Totusi pot sa spun ca exista diferente foarte mari intre universitatile din Bucuresti, Cluj, Targu Mures si multe institutii particulare sau chiar de stat, care nu stiu de ce au fost infiintate, pot sa le dea de lucru unor profesori. Practic, acestea se joaca cu destinele unor tineri aflati la inceput. Li se dau sperante care ulterior nu se concretizeaza. Universitatile reprezinta o mare responsabilitate pentru viitorul unor oameni care nu vor uita ca au esuat, iar o dezamagire, un accident de jurizare pot avea urmari grave. Asa se face ca diferentele intre acestia si absolventii unor institutii cu traditie sunt foarte mari.
– Avand in vedere ca ne aflam intr-o economie de piata, ce-i determina pe tineri sa devina actori?
– Probabil ca nu realizeaza ca ne aflam intr-o economie de piata, altfel nu se explica numarul mare de studenti. Am observat ca de-a lungul anilor multi dintre ei s-au pierdut ori si-au schimbat profesia. In strainatate actorii isi castiga existenta din mai multe parti, respectiv teatru, filme, televiziune, si acelasi lucru trebuie sa-l faca si cei din tara noastra pentru a putea supravietui in acest domeniu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă