Timp de sapte zile, intre 12 si 18 martie, portile Universitatii Bucuresti vor fi deschise publicului cu ocazia manifestarii "Zilele Portile Deschise", ce a ajuns la editia a VIII-a si se adreseaza elevilor care se gandesc sa urmeze una dintre facultatile respectivei institutii de invatamant superior. Fiecare dintre cele 19 facultati si trei departamente le va prezenta vizitatorilor – elevi si parinti – organizarea fiecarei institutii de invatamant superior in parte, conditiile de admitere, numarul de locuri disponibile, specializarile existente, cursurile ce le vor fi predate viitorilor studenti, profesorii, oportunitatile de angajare dupa absolvire etc.
De altfel, intregile conditii si informari privind admiterea la Universitatea Bucuresti vor fi mult mai bine scoase in evidenta in cadrul "Targului Educatiei", care va avea loc intre 17 si 18 martie.
Ateliere-spectacol
Printre participanti va fi si Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti, care le va oferi elevilor ocazia sa asiste la prezentari detaliate ale fiecarei specializari, sa participe la cursuri deschise si la ateliere-spectacol, sa viziteze amfiteatrele, salile de seminar si biblioteca facultatii, sa participe la mese rotunde, dezbateri, intalniri cu personalitati culturale. Nu vor lipsi, pe langa partea oficiala, deci de prezentare a ofertei educationale, spectacolele si programele artistice oferite de trupele studentesti. Printre spectacolele pregatite se numara seri ale diverselor nationalitati, care vor include nu doar prezentarea costumelor populare, ci si a muzicii, dansurilor si mancarurilor traditionale, tombola, concerte ale unor trupe cunoscute, precum "Luna amara", care va concerta in data de 17 martie etc. In cadrul tombolei organizate de Facultatea de Litere, participantii la eveniment vor primi carti oferite de edituri prestigioase.
Spatiu al traditiei, Facultatea de Litere se adapteaza provocarilor lumii moderne cu dinamism si creativitate. Ea ofera absolventilor sai o larga deschidere culturala si posibilitatea de a aborda profesii dintre cele mai variate. In dialog cu profesorii, studentii si absolventii de succes ai facultatii, liceenii vor intelege de ce Numele mari se formeaza cu Litere", spune prof. univ. Liviu Papadima, decan al Facultatii de Litere.
"«Zilele Portilor Deschise» reprezinta o sansa pentru toti cei care isi doresc sa cunoasca mediul universitar inainte de a deveni propriu-zis studenti. Ne dorim, in primul rand, ca viitorii nostri colegi sa poata alege in cunostinta de cauza drumul pe care il vor urma", este de parere Alexandra Pana, studenta in anul III, presedintele Asociatiei Europene a Studentilor la Relatii Publice si Comunicare "PRIME" Romania.
Mii de vizitatori
Anul trecut, "Zilele Portile Deschise" si "Targul Educatiei" au fost evenimente care au convins mii de elevi si parinti sa faca o vizita, mai scurta sau dimpotriva, la Rectoratul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, locul care va gazdui cele doua manifestari.
Numai la evenimentele organizate de Facultatea de Litere au participat aproximativ 1.500 de elevi, iar standul facultatii de la "Targul Educatiei" a fost vizitat de peste 2.000 de persoane. In concordanta cu principiile Procesului Bologna din anul universitar 2005-2006, Facultatea de Litere si-a insusit politicile educationale europene, printr-un proces de restructurare a invatamantului romanesc, noul sistem permitand recunoasterea diplomelor romanesti in strainatate. Alaturi de Filologie, specializarea de traditie, facultatea si-a imbogatit portofoliul cu sectiile Comunicare si relatii publice, Relatii internationale si studii europene, Literatura universala si comparata, Biblioteconomie si stiinta informarii, Asistenta manageriala si secretariat.
Facultati
ale Universitatii Bucuresti
Facultatea de Administratie si Afaceri
Facultatea de Biologie
Facultatea de Chimie
Facultatea de Drept
Facultatea de Filosofie
Facultatea de Fizica
Facultatea de Geografie
Facultatea de Geologie si Geofizica
Facultatea de Istorie
Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii
Facultatea de Limbi si Literaturi Straine
Facultatea de Litere
Facultatea de Matematica si Informatica
Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei
Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala
Facultatea de Stiinte Politice
Facultatea de Teologie Baptista
Facultatea de Teologie Ortodoxa
Facultatea de Teologie Romano-Catolica si Asistenta Sociala.
Acestora li se adauga urmatoarele trei departamente: Departamentul pentru pedagogia invatamantului primar si prescolar, Departamentul de invatamant deschis la distanta si Departamentul – Catedra UNESCO pentru schimburi interculturale si interreligioase.