21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialFacebook, GAFĂ în Scoția. Internauții scoțieni, indignați de gestul rețelei de socializare

Facebook, GAFĂ în Scoția. Internauții scoțieni, indignați de gestul rețelei de socializare

Utilizatorii scoțienii au fost indignați când Facebook le-a propus să sărbătorească St Andrew’s Day, prin afișarea unui steag românesc. Rețeaua de socializare a confundat Saint Andrew’s Day, Ziua Națională a Scoției, cu sărbătoarea Sfântului Andrei din România, potrivit Mediafax. 

Astfel, utilizatorii scoţieni ai reţelei de socializare Facebook au fost încurajaţi, luni, să arate că sărbătoresc St Andrew’s Day prin afişarea tricolorului românesc pe profilurile lor de pe această platformă online.

Citește și: Tradiţii de Sfântul Andrei. De ce se pune grâu la încolţit

Această sugestie a fost făcută de Facebook în contextul în care Sfântul Andrei este sărbătorit, pe 30 noiembrie, atât în România, cât şi în alte ţări, între care se numără Grecia, Rusia, Ucraina şi Polonia, relatează BBC.

Însă St. Andrew’s Day este şi Ziua Naţională a Scoţiei, fapt pentru care sugestia făcută de Facebook privind drapelul României a stârnit indignare şi perplexitate în rândul unor utilizatori scoţieni ai reţelei de socializare, care au reacţionat imediat pe această platformă.

“@facebook celebrează #StAndrewsDay prin steagul României?”, s-a întrebat un utilizator al platformei de socializare.

“Hei, Facebook, ce este asta? #StAndrewsDay”, a reacţionat o altă utilizatoare a reţelei de socializare.

Contactaţi de BBC, reprezentanţii Facebook au declarat că analizează această chestiune. Ulterior, o opţiune cu crucea Sfântului Andrei, în culorile albastru şi alb (care se află pe steagul Scoţiei, n.r.), a devenit disponibilă pentru a fi publicată pe conturile utilizatorilor de Facebook care vor să sărbătorească St Andrew’s Day.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,49 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună.

Credincioşii români îl prăznuiesc, luni, pe Sfântul Apostol Andrei, creştinătorul neamului românesc, numit şi “Cel dintâi chemat” întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat, ziua fiind totodată cunoscută pentru obiceiul de a pune grâu la încolţit pentru testarea belşugului din anul următor.

Conform Bibliei, Andrei este fratele apostolului Petru. Originari din Betsaida, localitate situată pe malul Lacului Genezaret, ei aveau o casă în Capernaum şi erau pescari.

Evanghelia lui Ioan spune că Andrei ar fi fost mai întâi ucenic al lui Ioan Botezătorul. Când a văzut, a doua zi după Botezul lui Iisus în Iordan, pe dascălul său Ioan arătând către Iisus şi zicând: “Iată Mielul lui Dumnezeu, cel ce ridică păcatul lumii”, Andrei l-a urmat pe Hristos, spunându-i fratelui său Petru: “Am găsit pe Mesia, care se tâlcuieşte Hristos”. De aceea Andrei a fost numit “Cel dintâi chemat”.

Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

UE se angajează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor

Uniunea Europeană va aloca 3,5 miliarde de euro (3,71 miliarde de dolari) pentru a proteja oceanele și a promova durabilitatea printr-o serie de inițiative...

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...
Ultima oră
Pe aceeași temă