21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialFabrica de vagoane din Arad, atractiva pentru investitorii elvetieni

Fabrica de vagoane din Arad, atractiva pentru investitorii elvetieni

Fabrica „Astra Vagoane Calatori” SA Arad a semnat un memorandum cu cel mai mare producator de material rulant din Elvetia privind colaborarea pe viitor in acest sector de activitate. Presedintele Consiliului de Administratie al firmei, Vasile Blidar, a afirmat ca „Stadler AG” realizeaza vagoane, metrouri si tramvaie.
„De curand, ne-am intors de la cel mai mare targ de material rulant organizat la Berlin, unde am purtat discutii cu mai multi potentiali parteneri de afaceri. Cel mai important dintre acestia este firma elvetiana care, anual, are o cifra de afaceri, numai pentru material rulant, de un miliard de euro”, a spus Blidar.
Compania „Stadler AG” este interesata de o colaborare concreta cu societatea aradeana, conducerea acesteia semnand un memorandum in care si-a consemnat intentiile de a colabora cu fabrica de vagoane. Astfel, „Astra Vagoane Calatori” incearca, prin intermediul elvetienilor, sa intre pe piata Europei de Vest. De asemenea, firma din Elvetia este interesata sa patrunda, cu sprijinul aradenilor, pe piata romaneasca.
Conducerea SC „Astra Vagoane Calatori” si-a anuntat deja intentia de a participa la licitatia organizata de SNCFR pentru fabricarea de trenuri electrice. Compania aradeana si-a dublat, anul trecut, cifra de afaceri fata de 2004, in conditiile cresterii livrarilor de vagoane noi si modernizate. Conducerea fabricii estimeaza ca trendul ascendent va continua si in acest an, cifra de afaceri previzionata pentru anul 2006 fiind de 34,3 milioane euro.
De asemenea, societatea continua contractele de livrare de vagoane noi si modernizate si automotoare de tip „Sageata Albastra” impreuna cu firma „Siemens” din Germania, precum si de intretinere periodica a vagoanelor de calatori pentru „CFR Calatori”. De asemenea, se deruleaza in continuare contractele de export ale vagoanelor de calatori in Egipt si Iran.
„Astra Vagoane Calatori” a fost fondata in anul 1891 sub denumirea de Fabrica de Vagoane si Motoare „John Weitzer” si este cel mai mare producator de material rulant din Romania. In prezent, principalul obiect de activitate al firmei il constituie proiectarea, producerea si comercializarea de material rulant, ce consta in special din vagoane de marfa, de metrou, utilaje specifice transportului, precum si componente sau piese de schimb.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă