21.7 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialExtremiștii Ukip au obţinut primul mandat în Parlamentul britanic

Extremiștii Ukip au obţinut primul mandat în Parlamentul britanic

Rezultatele publicate în noaptea de joi spre vineri arată că partidul antiimigraţie şi eurofob Ukip intră, pentru prima dată, în Parlamentul britanic, în urma victoriei reprezentantului său Douglas Carswell într-un scrutin legislativ parţial.

Potrivit Mediafax, Carswell, ales cu un scor de 60% din voturi, este un deputat în exerciţiu, era favoritul acestui scrutin organizat în circumscripţia Clacton, pe coasta de est a Angliei, pe care l-a provocat chiar el după ce a plecat de la Partidul Conservator, aflat la putere, la sfârşitul lui august.

Victoria acestui eurosceptic convins permite Ukip să obţină primul mandat de deputat la Westminster de la înfiinţarea formaţiunii, în 1993.

Ea validează succesul înregistrat de formaţiune în alegerile europene, partidul antiimigraţie clasându-se primul, şi-i permite lui Nigel Farage să-şi anunţe candidatura în alegerile generale din 2015, prin care intenţionează să-şi continue "ofensiva împotriva Westminsterului".

În schimb, Ukip a fost învins, cu un scor strâns, în circumscripţia Heywood and Middleton, în nord-vestul laburist, în alt scrutin legislativ parţial, organizat în urma decesului lui Jim Dobbin, deputat laburist din 1997, mai scrie Mediafax.

Candidatul partidului eurofob, John Bickley, care miza pe nemulţumirea claselor populare şi pe scandaluri recente privind abuzuri comise asupra unor minori în regiune pentru a încerca să "dea afară acest (Partid) Laburist putred", a fost învins cu 617 voturi de către candidata laburistă Liz McInnes.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă